OdéonprogrammetLjudsystem
Vår ljudprocessor har gått sönder. Därför använder vi ett annat ljudsystem några veckor. Vi kommer därför att rabattera biljettpriset med 10 kr till vi har det ordinarie ljudsystemet i drift.

TUSEN BITAR
 
TUSEN BITARVisas:
Fredag12/9 19:30     
Söndag14/9 19:30     
Onsdag17/9 19:30     

Pris: 80:-
Längd: 1:40
Åldersgräns: BarntillåtenDokumentär om Björn Afzelius. Musiken, politiken, kärleken och sorgen. "Elvis Presley fick mig att börja sjunga, The Beatles att spela gitarr, Bob Dylan att bry mig om lyriken i rockmusik och Mikael Wiehe att skriva egna sånger". Björn Afzelius Filmarna Magnus Gertten och Stefan Berg har haft tillgång till ett ymnigt arkivmaterial och satt samman ett unikt porträtt som visar nya sidor hos en lika motsägelsefull som folkkär artist.


MIN SÅ KALLADE PAPPA
 
MIN SÅ KALLADE PAPPAVisas:
Fredag19/9 19:30     
Söndag21/9 19:30     
Onsdag24/9 19:30     
Fredag26/9 19:30     
Onsdag1/10 19:30     

Pris: 80:-
Längd: 2:07
Åldersgräns: 11 ÅrGravida Malin (Vera Vitali) har ingenstans att bo när hennes pojkvän Frank (Sverrir Gudnason) gör slut. Som sista utväg söker hon upp sin pappa Martin (Michael Nyqvist) trots att de aldrig har träffats. Han visar sig vara en arrogant och självupptagen skådespelare. Men innan Malin hinner berätta vem hon är så drabbas Martin av en stroke. När han vaknar upp så minns han inte vem han är - än mindre att han aldrig har träffat sin dotter. Malin ser då sin chans att göra om honom till den pappa hon alltid saknat. Hon lär Martin hur livet ska levas och gemensamt fabricerar de en lycklig barndom.


BOXTROLLS
 
BOXTROLLSVisas:
Lördag20/9 16:30   2D      
Söndag21/9 16:30   3D      

Pris: 2D 80:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: 1:37
Åldersgräns: 7 ÅrTHE BOXTROLLS är en komisk saga som utspelar sig i staden Cheesebridge, en förnäm stad där invånarna är besatta av välstånd, klass och de starkast doftande ostarna de kan få tag på. Under stadens idylliska gator bor boxtrollen, ondskefulla monster som kryper ut ur kloakerna på nätterna och stjäl det invånarna i Cheesebridge håller allra kärast: deras barn och deras ost. Åtminstone är det så legenden lyder. I verkligheten är dock boxtrollen ett älskvärt och knasigt underjordiskt folk som bär omkring på sina kartonger som sköldpaddor bär sina skal. När Boxtrollen blir måltavla för den livsfarliga skadedjursbekämparen Arhibald Snatcher, som ser utrotandet av trollen som en biljett in i Cheesebridge-sociteten, står allt hopp till deras adopterade hjälte Eggs.


MUSIKAL: BILLY ELLIOT
 
MUSIKAL: BILLY ELLIOTVisas:
Söndag28/9 20:00     

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: 3:00 (1 Paus)
Filmen om gruvarbetarsonen som hellre vill dansa balett än träna boxning blev en succé. Det har även London-musikalen med musik av Elton John blivit.

Strejker, råa jargonger och boxning präglar vardagen i gruvsamhället i norra England där moderlösa Billy växer upp. Hans pappa gör allt för att få sonen att ta boxning på allvar, men Billy vill inte boxas. Han vill dansa. Filmen Billy Elliot nådde biograferna år 2000 och nominerades till flera Oscars, bland annat bästa manus, vilket skrevs av engelske Lee Hall.

Och det är just Lee Hall som också skrivit dialogerna till musikalen Billy Elliot, som rönt stora framgångar under flera år. I denna jubileumsföreställning på Victoria Theatre i London, kommer inte mindre än 32 skådespelare att mötas i finalen. Skådespelare som alla någon gång spelat Billy Elliot.

Regi: Stephen Daldry
I rollerna: Elliott Hanna, Anna-Jane Casey, Deka Walmsley, Kevin Wathen
Musik: Elton John


POJKEN MED GULDBYXORNA
 
POJKEN MED GULDBYXORNAVisas:
Fredag3/10 17:00     
Lördag4/10 15:30     

Pris: 80:-
Längd: 1:38
Åldersgräns: 11 ÅrSuccéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 blir långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skriver manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare där vi får återse huvudpersonen Mats komma över ett par guldbyxor som ger honom oändligt med pengar. Filmen produceras av Tre Vänner Produktion i samarbete med Film i Väst och Nordisk Film.


100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS
 
100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS Visas:
Fredag3/10 19:30     
Söndag5/10 19:30     
Onsdag8/10 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 STEG FRÅN BOMBAY TILL PARIS. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn av Richard Morais.


WONDERLAND/WASTELAND
 
WONDERLAND/WASTELANDVisas:
Lördag4/10 18:00     

Pris:
Längd: 2:30
Två koreografer och GöteborgsOperans Danskompani utmanar vår fantasi med två verk som genom sina olikheter kompletterar och balanserar varandra. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer runt om i landet den 4 oktober 18.00.
Koreograf Anton Lachky från Bratislava är en av grundarna till kompaniet Les SlovaKs Dance Collective i Bryssel och driver sedan 2012 sitt eget kompani. I A's Adventures inspireras han av Alice/Anton i Underlandet och i Spegellandet. Tiden och minnet går åt olika håll och schackspelet ritar upp spelplanen. Se det som inte syns i spegeln – ur spegelns perspektiv.
Tillsammans med norska Kristin Torp, scenograf för kvällens båda verk, skapar han ett visuellt, fantastiskt underland fyllt av dans mellan mörka skogar och isberg. Det är fysiskt, musikaliskt och surrealistiskt.
Ina Christel Johannessen, som driver Oslo-baserade kompaniet Zero Visibility Corp, bygger i Wasteland vidare på underlandstemat. I en underbart vacker värld, uppförd som en övergiven industrilokal eller kolgruva, interagerar dansare med scenografi och musik. Verket är inspirerat av den prisbelönta dokumentärfilmen med samma namn, om människor som formar skönhet av skrot på en soptipp i Brasilien.
Belgiska gruppen Stray Dogs spelar live från sitt senaste album Wasteland.
De båda verken skapas direkt för GöteborgsOperans Danskompani och har världspremiär den 20 september. Den 4 oktober livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen till biografer över hela landet.


DRACULA
 
DRACULAVisas:
Fredag10/10 19:30     
Söndag12/10 19:30     
Onsdag15/10 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Luke Evans (Hobbit - Smaugs ödemark, Fast & Furious 6 m.m) spelar huvudrollen i historien om den "riktiga" Dracula; fursten Vlad Tepes från Transylvanien, ökänd för att spetsa sina fiender på pålar.


METROPOLITAN: MACBETH
 
METROPOLITAN: MACBETHVisas:
Lördag11/10 19:00     

Pris:
Längd: 3:15
opranstjärnan Anna Netrebko spelar den mycket krävande rollen som Lady Macbeth på Metropolitan Opera i New york. Den 11 oktober livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen på biografer runt om i landet.
Verdis Shakespeare-tragedi Macbeth inleder den nya säsongen från Metropolitan i New York. Adrian Nobles hyllade uppsättning från 2007 dirigeras av Fabio Luisi, som 2013 tilldelades en Grammystatyett för sin inspelning av Wagners Der ring des nibelungen.
"Rysslandsbördiga Anna Netrebko har tagit operavärlden med storm" - The Opera Critic.
Sopranen Anna Netrebko är en av operavärldens starkast lysande stjärnor idag, och vinner både kritikernas och publikens hjärtan med sin mörka, distinkta röst och sitt karismatiska sätt.

I övriga roller ses Željko Lučić i titelrollen, Joseph Calleja som Macduff och René Pape som Banquo.


HALLONBÅTSFLYKTINGEN
 
HALLONBÅTSFLYKTINGENVisas:
Fredag17/10 19:30     
Söndag19/10 19:30     
Onsdag22/10 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Hallonbåtsflyktingen är en komedi om en svensk man i en finsk kropp. Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystaden, risbastun, knivslagsmålen och "kosken" för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA.På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska "jävla lagomheten". På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk.Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj?


METROPOLITAN: FIGAROS BRÖLLOP
 
METROPOLITAN: FIGAROS BRÖLLOPVisas:
Lördag18/10 19:00     

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 170:-
Längd: 3:55
Svenske Peter Mattei tar plats på Metropolitans scen i Mozarts operakomedi Figaros Bröllop. Lördagen den 18 oktober har du möjlighet att se föreställningen live på någon av Folkets Hus och parkers digitala biografer.

James Levine dirigerar en ny uppsättning av Mozarts Figaros bröllop, med Ildar Abdrazakov i titelrollen, i regi av Richard Eyre. Den brittiske regissören Richard Eyre står bland annat bakom Metropolitans uppsättning av Werther, och den hyllade uppsättningen av Carmen 2011.
I Figaros bröllop prövas kärleksbanden mellan det rika gifta paret och deras förlovade tjänare. Allting utspelar sig under en mycket händelserik dag på 1920-talet, på ett välbeställt gods i Sevilla.

I rollistan återfinns även Marlis Petersen som Figaros blivande maka Susanna; vår egen Peter Mattei som deras arbetsgivare, greve Almaviva; Marina Poplavskaya som Almavivas fru, den lidande grevinnan; och Isabel Leonard den kärlekskranke pagen Cherubino.


FURY
 
FURYVisas:
Fredag24/10 19:30     
Söndag26/10 19:30     
Onsdag29/10 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy (Brad Pitt) i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.


LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - SKUGGOR ÖVER VALLEBY
 
LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ - SKUGGOR ÖVER VALLEBYVisas:
Söndag26/10 17:00     
Onsdag29/10 17:00     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?


A WALK AMONG THE TOMBSTONES
 
A WALK AMONG THE TOMBSTONESVisas:
Fredag31/10 19:30     
Söndag2/11 19:30     
Onsdag5/11 19:30     

Pris: 80:-
Längd: 1:54
Åldersgräns: 15 ÅrActionstjärnan Liam Neeson, är tillbaka för ett nytt uppdrag. Den före detta New York-snuten Matt Scudder (Liam Neeson) arbetar numera som en olicensierad privatdetektiv helt utanför lagen. Scudder behöver alla uppdrag han kan få och går därför motvilligt med på att hjälpa en heroinlangare (Dan Stevens) att finna de män som kidnappat hans fru. Under sina efterforskingar inser Scudder att det inte är första gången förrövarna kidnappat någon och då ledde det till brutala mord. Han inser också att tiden håller på att rinna ut och att det inte går att ta hänsyn till vad som är rätt och fel.


METROPOLITAN: CARMEN
 
METROPOLITAN: CARMENVisas:
Lördag1/11 18:00     

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 170:-
Längd: 3:40
Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.
Anita Rachvelishvili gör den eldiga titelrollen, en roll som hon fått mycket beröm för på flera av världens ledande operascener. I rollen som den svartsjuke soldaten Don José syns Aleksandrs Antonenko, den nya sopranstjärnan Anita Hartig gör Micaëla och grammyvinnaren Ildar Abdrazakov gestaltar toreadoren Escamillo.
Operan Carmen skrevs av den franske kompositören Geroges Bizet, och hade under ledning av Adolphe Deloffre urpremiär på Opéra-Comique i Paris 1875. I Metropolitans uppsättning leds orkestern av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.
I rollerna:

Anita Hartig - Micaëla
Anita Rachvelishvili - Carmen
Aleksandrs Antonenko - Don José
Ildar Abdrazakov - Escamillo


KAPTEN SABELTAND
 
KAPTEN SABELTANDVisas:
Söndag2/11 17:00     

Pris: 80:-
Längd: 1:25
Åldersgräns:Den föräldralösa pojken Pinky följer kaptenen på en spännande och farlig resa över de stora haven till kungadömet Lama Rama, på jakt efter en skatt och svaret på vem som är Pinky far.


INTERSTELLAR
 
INTERSTELLARVisas:
Fredag7/11 19:30     
Söndag9/11 19:30     
Onsdag12/11 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Christopher Nolans nya film INTERSTELLAR handlar om en grupp upptäckare som använder sig av ett nyupptäckt maskhål för att passera alla tidigare begränsningar av människans resande i universum. I rollerna ser vi bland annat Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Casey Affleck. Filmens fotograf är tvåfaldigt guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema som är känd för sin unika stil och bland hans tidigare succéer hittar vi prisbelönta "Call Girl" och "Låt den rätte komma in.


DUVAN SOM SATT PÅ EN GREN OCH FUNDERADE PÅ TILLVARON
 
DUVAN SOM SATT PÅ EN GREN OCH FUNDERADE PÅ TILLVARONVisas:
Fredag14/11 19:30     
Söndag16/11 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Genom två kantstötta män som är på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet.


TJUVARNAS JUL OCH TROLLKARLENS DOTTER
 
TJUVARNAS JUL OCH TROLLKARLENS DOTTERVisas:
Lördag15/11 17:00     
Söndag16/11 17:00     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER är ett nytt äventyr på bio för hela familjen med karaktärerna från en av nutidens mest älskade julkalendrar. I denna fristående biofilm får vi återigen träffa hittebarnet Charlie, som nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet?


THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 1
 
THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 1Visas:
Onsdag19/11 19:30     
Söndag23/11 19:30     
Onsdag26/11 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 är den uppmärksammade fortsättningen av "The Hunger Games" och "The Hunger Games: Catching Fire" och tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner. Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol. Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskalerar och Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.


KUNGL OPERAN: MADAMA BUTTERFLY
 
KUNGL OPERAN: MADAMA BUTTERFLYVisas:
Fredag21/11 19:00     

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: 2:45
Madama Butterfly är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Cio-Cio-San försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton. Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis verk direkt från Kungliga Operan i Stockholm den 21 november 19.00.

Hösten 2014 gör regissören och tidigare chefen for Deutsche Oper i Berlin, Kirsten Harms, en ny uppsättning av Madama Butterfly för Kungliga Operan.

En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon i sin tur tror på hans eviga trohet och kärlek, trots att han lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han försöker ta med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv…

Regi: Kirsten Harms
Dirigent: Lawrence Renes/Rafael Payare
Musik: Giacomo Puccinis
I rollerna: Asmik Grigorian, Katarina Leoson, Daniel Johansson, Karl-Magnus Fredriksson


DUM OCH DUMMARE 2
 
DUM OCH DUMMARE 2Visas:
Fredag28/11 19:30     
Söndag30/11 19:30     
Onsdag3/12 19:30     

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter så beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn. Resan går dock inte riktigt som planerat?Odéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2014-09-15 04:00  Temperatur ute: 8,2° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,3 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom