Odéonprogrammet


THE MAZE RUNNER
 
THE MAZE RUNNERVisas:
Fredag31/10 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:53
Åldersgräns: 15 År
När Thomas vaknar upp omringad av ett gäng andra ungdomar i en gigantisk labyrint så minns han ingenting. Hans enda chans att ta sig ut levande är genom att pussla ihop sitt förflutna med hjälp av ledtrådar som han finner i labyrinten...


METROPOLITAN: CARMEN
 
METROPOLITAN: CARMENVisas:
Lördag1/11 18:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:40
Richard Eyres uppsättning av Georges Bizets Carmen beskrivs av The New York Times som gripande och briljant. Den 1 november livesänder Folkets Hus och Parker den mest populära operan i Metropolitans serie av livesändningar.
Anita Rachvelishvili gör den eldiga titelrollen, en roll som hon fått mycket beröm för på flera av världens ledande operascener. I rollen som den svartsjuke soldaten Don José syns Aleksandrs Antonenko, den nya sopranstjärnan Anita Hartig gör Micaëla och grammyvinnaren Ildar Abdrazakov gestaltar toreadoren Escamillo.
Operan Carmen skrevs av den franske kompositören Geroges Bizet, och hade under ledning av Adolphe Deloffre urpremiär på Opéra-Comique i Paris 1875. I Metropolitans uppsättning leds orkestern av den spanske dirigenten Pablo Heras-Casado.
I rollerna:

Anita Hartig - Micaëla
Anita Rachvelishvili - Carmen
Aleksandrs Antonenko - Don José
Ildar Abdrazakov - Escamillo


KAPTEN SABELTAND
 
KAPTEN SABELTANDVisas:
Söndag2/11 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:25
Åldersgräns: 7 ÅrDen föräldralösa pojken Pinky följer kaptenen på en spännande och farlig resa över de stora haven till kungadömet Lama Rama, på jakt efter en skatt och svaret på vem som är Pinky far.


A WALK AMONG THE TOMBSTONES
 
A WALK AMONG THE TOMBSTONESVisas:
Söndag2/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag5/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:54
Åldersgräns: 15 År
Actionstjärnan Liam Neeson, är tillbaka för ett nytt uppdrag. Den före detta New York-snuten Matt Scudder (Liam Neeson) arbetar numera som en olicensierad privatdetektiv helt utanför lagen. Scudder behöver alla uppdrag han kan få och går därför motvilligt med på att hjälpa en heroinlangare (Dan Stevens) att finna de män som kidnappat hans fru. Under sina efterforskingar inser Scudder att det inte är första gången förrövarna kidnappat någon och då ledde det till brutala mord. Han inser också att tiden håller på att rinna ut och att det inte går att ta hänsyn till vad som är rätt och fel.


INTERSTELLAR
 
INTERSTELLARVisas:
Fredag7/11 19:30     Boka biljetter
Söndag9/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag12/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 2:49
Åldersgräns:
Christopher Nolans nya film INTERSTELLAR handlar om en grupp upptäckare som använder sig av ett nyupptäckt maskhål för att passera alla tidigare begränsningar av människans resande i universum. I rollerna ser vi bland annat Matthew McConaughey, Anne Hathaway och Casey Affleck. Filmens fotograf är tvåfaldigt guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema som är känd för sin unika stil och bland hans tidigare succéer hittar vi prisbelönta "Call Girl" och "Låt den rätte komma in.


RYSARAFTON - AS ABOVE SO BELOW
 
RYSARAFTON - AS ABOVE SO BELOWVisas:
Lördag8/11 17:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:34
Åldersgräns: 15 År
Under Paris gator sträcker sig mil efter mil av slingrande katakomber, ett sista evigt hem för oräkneliga själar. När ett team av frivilliga forskare beger sig ned i den underjordiska labyrinten av benknotor snubblar de över den fasansfulla sanningen om vad de dödas stad egentligen var tänkt att bestå av. AS ABOVE/SO BELOW, en historia fylld av fasa och terror, sträcker sig långt in i det mänskliga psyket för att uppenbara de demoner som gömmer sig i oss alla.


RYSARAFTON - OUIJA
 
RYSARAFTON - OUIJAVisas:
Lördag8/11 20:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns: 15 År
En grupp vänner hittar ett uråldrigt s.k. Ouija bräde. Genom att använda detta väcker de mörka krafter till liv igen och står plötsligt inför fasansfulla händelser.


RYSARAFTON - ANNABELLE
 
RYSARAFTON - ANNABELLEVisas:
Lördag8/11 22:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns: 15 År
Dockan Annabelle skrämde oss alla i förra årets hyllade skräckfilm THE CONJURING, och nu får vi veta hur allt började. Händelserna bygger även denna gång på arkivmaterial och den verkliga dockan finns på ett museum för ockulta ting i USA där en präst regelbundet välsignar henne. John hittar den perfekta gåvan till sin gravida fru Mia, en vacker och ovanlig vintage-docka i vit bröllopsklänning. Men dockan drabbas snart av en förbannelse och Mias förtjusning i Annabelle varar inte länge...


EN DUVA SATT PÅ EN GREN OCH FUNDERADE PÅ TILLVARON
 
EN DUVA SATT PÅ EN GREN OCH FUNDERADE PÅ TILLVARONVisas:
Fredag14/11 19:30     Boka biljetter
Söndag16/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:40
Åldersgräns:
Genom två kantstötta män som är på säljturné med skämtartiklar får vi inblick i en hisnande tillvaro, i nutid, dåtid, framtid, drömtid och i ospecifierad fantasitid. En mängd människoöden passerar revy och vi blir påminda om både livets storslagenhet och människans sårbarhet.


TJUVARNAS JUL OCH TROLLKARLENS DOTTER
 
TJUVARNAS JUL OCH TROLLKARLENS DOTTERVisas:
Lördag15/11 17:00     Boka biljetter
Söndag16/11 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:34
Åldersgräns: 7 År
TJUVARNAS JUL - TROLLKARLENS DOTTER är ett nytt äventyr på bio för hela familjen med karaktärerna från en av nutidens mest älskade julkalendrar. I denna fristående biofilm får vi återigen träffa hittebarnet Charlie, som nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet?


THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 1
 
THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 1Visas:
Onsdag19/11 19:30     Boka biljetter
Söndag23/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag26/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:
THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 är den uppmärksammade fortsättningen av "The Hunger Games" och "The Hunger Games: Catching Fire" och tredje filmen baserad på Suzanne Collins succéromaner. Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol. Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskalerar och Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.


KUNGL OPERAN: MADAMA BUTTERFLY
 
KUNGL OPERAN: MADAMA BUTTERFLYVisas:
Fredag21/11 19:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: 2:45
Madama Butterfly är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Cio-Cio-San försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton. Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis verk direkt från Kungliga Operan i Stockholm den 21 november 19.00.

Hösten 2014 gör regissören och tidigare chefen for Deutsche Oper i Berlin, Kirsten Harms, en ny uppsättning av Madama Butterfly för Kungliga Operan.

En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon i sin tur tror på hans eviga trohet och kärlek, trots att han lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han försöker ta med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv…

Regi: Kirsten Harms
Dirigent: Lawrence Renes/Rafael Payare
Musik: Giacomo Puccinis
I rollerna: Asmik Grigorian, Katarina Leoson, Daniel Johansson, Karl-Magnus Fredriksson


DUM OCH DUMMARE 2
 
DUM OCH DUMMARE 2Visas:
Fredag28/11 19:30     Boka biljetter
Söndag30/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag3/12 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:50
Åldersgräns:
DUM OCH DUMMARE 2 utspelar sig 20 år efter den galna roadtrippen till Aspen. Harry är i behov av en ny njure. Efter att ha upptäckt att han har en fullvuxen dotter så beger han sig ut tillsammans med sin trogne vän Lloyd på ännu ett äventyr för att hitta sitt förlorade barn. Resan går dock inte riktigt som planerat?


JULJUBEL 2014
 
JULJUBEL 2014Visas:
Fredag5/12 18:00     Boka biljetter

Pris: 160:-
Längd: :
I år är Sven-Bertil Taube, en av våra mest folkkära artister, gäststjärna och konferencier för Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Körs stämningsfulla julkonsert. Sven-Bertil Taube kommer just att ha fyllt jämnt och firar det tillsammans med publik och än så länge hemliga gäster i toppklass.

Folkets Hus och Parker livesänder konsertern direkt från Göteborgs konserthus till biografer runt om i landet den 5 december 18.00.


HANS OCH GRETA
 
HANS OCH GRETAVisas:
Söndag7/12 16:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: :
Engelbert Humperdincks operasaga direktsänds från GöteborgsOperan till Folkets Hus och Parkers biografer den sjunde december 16.00
Operan Hans och Greta är en hisnande familjeopera efter bröderna Grimms kända saga. I denna uppsättning utspelas sagan i vår tid. Föräldrarna tycks inte ha så mycket tid för Hans och Greta, som därför leker och fantiserar denna spännande historia i sitt inre. För är inte pepparkakshuset misstänkt likt deras eget? Och häxan, påminner hon inte om någon?
Hans och Greta började som en liten pjäs skriven av Humperdinckers syster Adelheid Wette. Hon bad sin bror att tonsätta pjäsen, och den uppfördes under ett julspel. Pjäsen blev dock så populär att den byggdes ut och till slut blev en hel sagoopera som premiäruppsattes på Hoftheater i Weimar dagen före julafton 1893. Det blev en världssuccé som fortfarande spelas världen över.
Den här föreställningen visas dessutom live för Sveriges skolelever den 22 januari 12.30.
Regi: Katharina Thomas
Dirigent: Henrik Schaefer
Musik: Engelbert Humperdinck
I rollerna: Carolina Sandgren, Matilda Paulsson, Elisabeth Mayer/Sofie Asplund, Susanne Resmark

Operan sjungs på svenska


METROPOLITAN: MÄSTERSÅNGARNA I NÜRNBERG
 
METROPOLITAN: MÄSTERSÅNGARNA I NÜRNBERGVisas:
Lördag13/12 18:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 6:00
James Levine dirigerar Wagners romantiska komedi Mästersångarna i Nürnberg, en opera som livesänds den 13 december 18.00 till Folkets Hus och Parkers biografer runt om i Sverige.

Mästersångarna i Nürnberg utspelar sig, som titeln avslöjar, i 1600-talets Nürnberg. Till skillnad från Wagners andra operor handlar hans enda komiska verk om riktiga människor och inte om sagofigurer.

Johan Reuter gör huvudrollen som Hans Sachs, med Johan Botha som Walther, Annette Dasch som Eva, Karen Cargill som Magdalene, Paul Appleby som David, Johannes Martin Kränzle i sin Med-debut som Beckmesser och Hans-Peter König som Pogner.


BOLSJOJ: NÖTKNÄPPAREN
 
BOLSJOJ: NÖTKNÄPPARENVisas:
Söndag21/12 16:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 180:- Ungdom tom 26 år 135:-
Längd: 2:20
Folkets Hus och Parker direktsänder Tjajkovskijs berömda balett Nötknäpparen. Den klassiska familjeföreställningen från Bolsjojteatern i Moskva visas på biografer runt om i landet.

Marie får en nötknäppare i julklapp av sin gudfar Drosselmayer. Nötknäpparen är gjord av trä och har formen av en soldat. Vid midnatt väcks alla Maries leksaker magiskt till liv. Nötknäpparen växer och växer och leder tennsoldaterna i kampen mot Muskungen och hans armé.

Baletten bygger på E T A Hoffmanns berömda berättelse och hade urpremiär i St. Petersburg 1892.Odéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2014-10-31 00:30  Temperatur ute: 3,5° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,7 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom