Odéonprogrammet


METROPOLITAN: HOFFMANNS ÄVENTYR
 
METROPOLITAN: HOFFMANNS ÄVENTYRVisas:
Lördag31/1 19:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:45
Folkets Hus och Parker livesänder Jacques Offenbachs Hoffmanns äventyr från Metropolitan Opera i New York, till biografer i Sverige.

Allt börjar på en tysk taverna under 1800-talet. Hoffmann är kär i sångerskan Stella, men inser att det finns konkurenter som också vill vinna den sköna Stellas gunst.

Sopranen Hibla Gerzmava gestaltar operans alla fyra hjältinnor — den mekaniska dockan Olympia, den lungsjuka sångerskan Antonia, kurtisanen Giulietta, och den självupptagna skådespelerskan Stella. Den unge italienske tenoren Vittorio Grigolo bär titelrollen, Kate Lindsey upprepar sin roll som Nicklausse och Thomas Hampson lägger rollen som “The Four Villains” till sin redan digra repertoar. Yves Abel dirigerar.

I rollerna:
Hibla Gerzmava - Olympia, Antonia, Giulietta, Stella
Kate Lindsey - Nicklausse/Musan
Vittorio Grigolo - Hoffmann
Thomas Hampson - Four Villains


BIG HERO 6
 
BIG HERO 6Visas:
Fredag30/1 17:00   2D       Bokning stängd
Söndag1/2 17:00   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: 1:48
Åldersgräns: 7 År
Från Walt Disney Animation Studios, teamet bakom FROST, kommer nu denna äventyrskomedi om det tekniska geniet Hiro Hamada och hans vänskap med den uppblåsbara roboten Baymax. När en tragisk olycka drabbar staden San Fransokyo befinner sig Hiro i fara och vänder sig till Baymax och vännerna som består av adrenalinjunkien Go Go Tomago, kontrollfreaket Wasabi, kemifantasten Honey Lemon och den lata killen Fred. Fast besluten att avslöja mysteriet förvandlar Hiro sina vänner till ett gäng högteknologiska superhjältar som kallas Big Hero 6. De svenska rösterna görs av Benjamin Wahlgren, Morgan Alling, David Lindgren, Nour El-Refai, Ayla Kabaca, Ison Glasgow, Felipe Leiva Wenger mfl.


KINGSMAN: THE SECRET SERVICE
 
KINGSMAN: THE SECRET SERVICEVisas:
Fredag30/1 19:30      Bokning stängd
Söndag1/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag4/2 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:09
Åldersgräns: 15 År
KINGSMAN: THE SECRET SERVICE handlar om en superhemlig underrättelsetjänst som rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Samtidigt dyker det upp ett hot mot världen som skapats av ett galet teknikgeni...


JUPITER ASCENDING
 
JUPITER ASCENDINGVisas:
Fredag6/2 19:30   3D      Boka biljetter
Söndag8/2 19:30   3D      Boka biljetter
Onsdag11/2 19:30   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: 2:07
Åldersgräns:
Jupiter Jones (Kunis) har ända sedan hon föddes en stjärnklar natt under öppen himmel, känt att hon var menad för något större. När hon nu som vuxen lever ett hårt liv i ett kyligt Chicago kan hon bara drömma om stjärnor och ett annorlunda öde. Hennes liv tar dock en drastisk vändning när den genetiskt förbättrade soldaten Caine (Tatum) dyker upp på Jorden för att hitta Jupiter vars genetiska signatur kan komma att förändra balansen i hela universum...


NATT PÅ MUSEET 3: GRAVKAMMARENS HEMLIGHET
 
NATT PÅ MUSEET 3: GRAVKAMMARENS HEMLIGHETVisas:
Lördag7/2 17:00     Boka biljetter
Söndag8/2 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Förbered dig på den galnaste natten hittills när allas vår favoritnattvakt Larry beger sig ut i världen med sina udda vänner från New York. Den här gången träffar de en massa historiska personer från The British Museum i London och tillsammans ger de sig ut på en äventyrlig jakt för att rädda magin som ger dem liv på natten?


FIFTY SHADES OF GREY
 
FIFTY SHADES OF GREYVisas:
Fredag13/2 19:30     Boka biljetter
Lördag14/2 16:00     Boka biljetter
Söndag15/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag4/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:04
Åldersgräns: 15 År
Nu kommer filmen baserad på den första boken i den bästsäljande romanserien som blivit ett globalt fenomen: FIFTY SHADES OF GREY. Sedan den släpptes har boktrilogin översatts till 51 språk och sålts i över 100 miljoner exemplar – något som gör den till en av de största och snabbast säljande bokserierna någonsin.

I rollerna som Christian Grey och Anastasia Steele, ikoner för flera miljoner läsare, ser vi Jamie Dornan och Dakota Johnson.

FIFTY SHADES OF GREY är regisserad av Sam Taylor-Johson och producerad av Michael De Luca och Dana Brunetti tillsammans med E L James, böckernas författare.


METROPOLITAN: IOLANTA / RIDDAR BLÅSKÄGGS BORG
 
METROPOLITAN: IOLANTA / RIDDAR BLÅSKÄGGS BORGVisas:
Lördag14/2 18:30     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:40
Iolanta och Riddar Blåskäggs borg, två sällan spelade enaktare, livesänds från Metropolitan till Folkets Hus och Parkers biografer. De båda operorna sänds ihop, lördagen den 14 februari 18.30.

Mariusz Treliński, konstnärlig ledare vid Polens Nationalopera, gör sin Met-debut med två enaktade operor samma kväll. Kvällen inleds med Tjajkovskijs romantiska saga Iolanta, historien om en blind prinsessas psykologiska uppvaknande, och fortsätter med Bartóks skräckinjagande Riddar Blåskäggs borg, där den nygifta Judith måste öppna sju låsta dörrar för att verkligen gå på djupet med sin makes mörka hemligheter.

Valerij Gergiev dirigerar denna dubbla opera-kväll, en samproduktion med Teatr Wielki-Polish National Opera. Anna Netrebko gör titelrollen i Iolanta, med Piotr Beczala och Alexej Markov som Vaudémont och Robert, som rivaliserar om hennes kärlek. Nadja Michael gör den stora rollen Judith i Riddar Blåskäggs borg, med Mikhail Petrenko som hennes mystiske och hotfulle nye make.


STAR FOR LIFE: TRIBUTE
 
STAR FOR LIFE: TRIBUTEVisas:
Onsdag18/2 19:00      

Pris: Fri entré
Längd: :
Star for Life: Tribute är resultatet av Jennifer Lerhmans gymnasiearbete för Strömkullegymnasiet.

En välgörenhetskonsert med både kända och mindre kända talanger. Allt överskott går oavkortat till organisationen ”Star for life”.

Fri entre, valfritt bidrag till Star for life.


CIRKELN
 
CIRKELNVisas:
Fredag20/2 19:30     Boka biljetter
Söndag22/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag25/2 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:24
Åldersgräns: 11 ÅrEn natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är "De utvalda", en grupp häxor - utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi. Filmen baseras på den bästsäljande boken med samma namn.


SVAMPBOB FYRKANT: ÄVENTYR PÅ TORRA LAND
 
SVAMPBOB FYRKANT: ÄVENTYR PÅ TORRA LANDVisas:
Lördag21/2 17:00   2D      Boka biljetter
Söndag22/2 17:00   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: :
Åldersgräns:Svampbob Fyrkant, världens mest älskade ryggradslösa havsvarelse, vadar i land för att uppleva sitt mest superheroiska äventyr hittills


SEVENTH SON
 
SEVENTH SONVisas:
Fredag27/2 19:30     Boka biljetter
Söndag1/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 3D 120:-
Längd: :
Åldersgräns:I en förtrollad tid, i en värld av legender och magi, reser den ende kvarvarande krigaren ur en mystisk orden (Jeff Bridges) för att finna en förutspådd hjälte född med otroliga krafter, den siste Sjunde sonen (Ben Barnes). Plötsligt bortryckt från sitt lugna liv som dräng ger sig den osannolike hjälten ut på ett farligt äventyr tillsammans med sin stridshärdade mentor för att besegra en mörk drottning (Julianne Moore) och hennes armé av övernaturliga mördare.


FÅRET SHAUN
 
FÅRET SHAUN Visas:
Lördag28/2 17:00     Boka biljetter
Söndag1/3 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:En dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden. Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda honom. Det blir början på ett stort och spännande äventyr med massor av tokiga påhitt på vägen...


I NÖD ELLER LUST
 
I NÖD ELLER LUSTVisas:
Fredag6/3 19:30     Boka biljetter
Söndag8/3 19:30     Boka biljetter
Måndag9/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:Det är dags för bröllop! Hela släkten samlas för att fira Jenni och Gabriels kärlek. Jennis mamma Maria styr över festligheterna, som ska vara i dagarna tre. Marias syster Isabella med äkta mannen Micke och deras barn ska naturligtvis närvara. Isabellas och Mickes äktenskap knakar rejält i fogarna, men det är ingenting som man kan visa nu. Nu gäller det att hålla masken som det lyckliga paret, för Maria godtar inte att någon skulle ha problem när hon arrangerar det perfekta bröllopet. Men är Isabella och Micke verkligen de enda som behöver låtsas vara lyckliga?


CHAPPIE
 
CHAPPIEVisas:
Fredag13/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:Varje barn kommer till den här världen full av löften - och få har mer potential än Chappie: han har en gåva, han är speciell, något av ett underbarn. Precis som alla andra barn kommer han under sin livstid att påverkas av sin omgivning - ibland till det bättre, ibland till det sämre - och bara genom att lyssna till sitt hjärta kan han gå sin egen väg. Men en sak skiljer Chappie från alla andra: han är en robot. Den första i sitt slag, med förmågan att både tänka och känna. Det är en farlig idé - något som leder både mäktiga och farliga krafter mot Chappie - krafter som kommer försöka se till att han blir den sista av sitt slag.


BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN
 
BERÄTTELSEN OM ASKUNGENVisas:
Lördag14/3 16:30     Boka biljetter
Söndag15/3 17:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: :
Åldersgräns:Den klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Anastasia och Drizella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare. Hennes hopp väcks när hon möter en vänlig främling i skogen, Ella tror att pojken arbetar i slottet men i själva verket är han prins. Slottet skickar ut en balinbjudning till alla unga kvinnor och Ella hoppas på att få träffa pojken där. Men hennes styvmor förbjuder henne att gå och förstör hennes klänning... I rollerna ser vi Lily James som Cinderella samt Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Cate Blanchet och Stellan Skarsgård


METROPOLITAN: LA DONNA DEL LAGO
 
METROPOLITAN: LA DONNA DEL LAGOVisas:
Lördag14/3 18:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:30
Folkets Hus och Parker livesänder Rossinis La dona del lago från Metropolitan i New York. Den 14 mars 18.00 visas den romantiska operan på våra biografer runt om i Sverige.

Joyce DiDonato och Juan Diego Flórez gör huvudrollerna i denna bel canto-opera, som för första gången sätts upp på Met denna säsong. Joyce DiDonato gör titelrollen som Elena, en ung kvinna som förföljs av två män. Juan Diego Flórez gör rollen som den välvillige skotske kungen Giacomo.

Föreställningen är en samproduktion med Santa Fe-operan, där den hade premiär 2013. Det är Michele Mariotti som dirigerar den debuterande skotske regissören Paul Currans uppsättning, och I rollistan ingår även Daniela Barcellona i byxrollen som Malcolm, John Osborn som Rodrigo och Oren Gradus som Duglas.


HOTELL MARIGOLD 2
 
HOTELL MARIGOLD 2Visas:
Söndag15/3 19:30     Boka biljetter
Onsdag18/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:13
Åldersgräns: BarntillåtenKomedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén "Hotell Marigold". Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut.


KUNGL OPERAN: OTELLO
 
KUNGL OPERAN: OTELLOVisas:
Lördag21/3 15:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: 2:45
Otello tror på vännen Jagos ord om att den älskade hustrun Desdemona varit otrogen med Cassio. Den 21 mars livesänder Folkets Hus och Parker Giuseppe Verdis Otello direkt från Kungliga Operan i Stockholm, till biografer runt om i landet.

Den amerikanske regissören David Aldens uppsättning av Verdis klassiker efter Shakespeare är ett psykologiskt drama om svartsjuka och människans allra mörkaste drivkrafter. När Otello inser att han inte kan stoppa sin egen svartsjuka vill han ta hämnd och bestämmer sig för att döda hustrun Desdemona. När allt är för sent förstår han att hon varit honom trogen hela tiden och att Jago har lurat honom och på så sätt tagit makten över hans liv. I sin bottenlösa förtvivlan tar Otello sitt liv.
Uppsättningen regisseras av den berömde amerikanske regissören David Alden och rollerna som Otello och Desdemona görs av den litauiske tenoren Kristian Benedikt och den svenska sopranen Malin Byström. Uppsättningen är en samproduktion mellan English National Opera och Kungliga Operan.

Regi: David Alden
I rollerna: Kristian Benedikt, Malin Byström
Musik: Giuseppe Verdi
Dirigent: Alexander VedernikovOdéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-01-31 09:20  Temperatur ute: -0,3° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,0 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom