Odéonprogrammet


JAG ÄR INGRID
 
JAG ÄR INGRIDVisas:
Fredag28/8 19:30      Bokning stängd
Söndag30/8 19:30      Bokning stängd
Onsdag2/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:30
Åldersgräns: 7 ÅrSjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år. Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.

I rollerna:
Ingrid Bergman, Alicia Vikander, Isabella Rossellini, Liv Ullman, Sigourney Weaver


SÅ OCK PÅ JORDEN
 
SÅ OCK PÅ JORDENVisas:
Fredag4/9 19:30     Boka biljetter
Söndag6/9 19:30     Boka biljetter
Onsdag9/9 19:30     Boka biljetter
Söndag20/9 17:00     Boka biljetter
Onsdag23/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:14
Åldersgräns: 11 År
SÅ OCK PÅ JORDEN - en fristående uppföljare till publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen av Kay Pollack - är en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor. Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt

I rollerna:
Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Maria Sid, Björn Granath, Lasse Pettersson, Axelle Axell, Mikael Rahm, Astrid Othelius, Ylva Lööf, André Sjöberg, Eric Ericson, Thomas Hanzon och Björn Bengtsson


INSIDAN UT
 
INSIDAN UTVisas:
Lördag29/8 17:00   3D       Bokning stängd
Söndag30/8 17:00   3D       Bokning stängd
Söndag6/9 17:00   2D      Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: 1:35
Åldersgräns: 7 År
Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Riley är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Riley av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Rileys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Riley och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola - det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.


ETT PÄRON TILL FARSA - NÄSTA GENERATION
 
ETT PÄRON TILL FARSA - NÄSTA GENERATIONVisas:
Fredag11/9 19:30     Boka biljetter
Söndag13/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Sådan far, sådan son. Äntligen är det dags för en ny generation att ge sig ut på en helt galen road-trip genom hela USA i ETT PÄRON TILL FARSA. Griswolds är tillbaka och nu är det sonen Rusty som bestämmer sig för att ta med sin fru och deras två söner till äventyrslandet Wally World. Resan blir dock inte så familjevänlig och idyllisk som planerat? särskilt inte när de gör ett oplanerat besök hos syrran Audrey som numera är gift med en snuskigt rik frispråkig ranchägare i Texas... I rollerna ser vi Ed Helms ("Baksmällan"), Christina Applegate ("Anchorman"), Chris Hemsworth ("Thor") och Leslie Mann ("The Other Woman").

I rollerna:
Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Leslie Mann, Chevy Chase, Beverly D'Angelo


MAZE RUNNER - THE SCORCH TRIALS
 
MAZE RUNNER - THE SCORCH TRIALS Visas:
Onsdag16/9 19:30     Boka biljetter
Fredag18/9 19:30     Boka biljetter
Söndag20/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
I den andra delen av förra året stora biosuccé "The Maze Runner" står Thomas och hans gäng inför en ännu större utmaning när de ska ta reda på allt om organisationen WCKD. De befinner sig nu i ett öde landskap,kallat "the Scorch", fyllt av dödliga hinder. Här slår de sig ihop med motståndsrörelsen och kämpar tillsammans mot WCKDs tunga armé. Men kanske är det för sent för att stoppa dem och deras fruktansvärda planer...

I rollerna:
Dylan O'Brien, Nathalie Emmanuel, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Barry Pepper, Aidan Gillen


MET: TRUBADUREN
 
MET: TRUBADURENVisas:
Lördag3/10 19:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 3:10

Sopranen Anna Netrebko inleder Met-säsongen med att göra en av huvudrollerna i Trubaduren av Verdi. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer i Sverige 3 oktober 19.00.

Anna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten som Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmintri Hvorostovsky är greve di Luna. Det är första gången de ryska stjärnorna möts på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

I rollerna: Anna Netrebko (Leonora), Dolora Zajick (Azucena), Yonghoon Lee (Manrico), Dmitri Hvorostovsky (di Luna), Štefan Kocán (Ferrando)

Dirigent: Marco Armiliato
Regi: Sir David McVicar
Scenografi: Charles Edwards
Kostym: Brigitte Reiffenstuel
Ljusdesign: Jennifer Tipton
Koreografi: Leah Hausman


MET: OTELLO
 
MET: OTELLOVisas:
Lördag17/10 19:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 3:30

En ny uppsättning av Verdis mästerverk Otello, dirigerad av Yannick Nézet-Séguin och i regi av Bartlett Sher. Aleksandrs Antonenko gör för första gången rollen som den plågade moren från Venedig, med Sonya Yoncheva i sin rolldebut som hans hustru Desdemona, och Þeljko Luèiã som Otellos ondskefulle rival Iago.I uppsättningen återfinns även Dimitri Pittas som Cassio och Günther Groissböck som Lodovico.

Detta är även Met-debuten för scenografen Es Devlin, som tidigare bland annat stått bakom 2014 års Broadway-uppsättning av Machinal, liksom flera operauppsättningar för Covent Garden, La Scala och andra ledande operahus.

I rollerna: Aleksandrs Antonenko (Otello), Sonya Yoncheva (Desdemona), Dimitri Pittas (Cassio), Þeljko Luèiã (Iago), Günther Gröissbock (Lodovico)

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin
Regi: Bartlett Sher
Scenografi: Es Devlin
Kostym: Catherine Zuber
Ljusdesign: Donald Holder
Projektionsdesign: Luke Halls


MET: TANNHÄUSER
 
MET: TANNHÄUSERVisas:
Lördag31/10 17:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 4:30

James Levine dirigerar den första Met-uppsättningen av Wagners Tannhäuser sedan 2004, en bearbetning av Otto Schenks version från 1977. John Botha gör den krävande titelrollen för första gången på Met.

Svenske Peter Mattei står på scen som Wolfram, i sin andra Wagner-roll på Met. Günther Groissböck spelar Landgraf Hermann. Eva-Maria Westbroek är Elisabeth och Michelle DeYoung är Venus, de mänskliga och gudomliga rivalerna om Tannhäusers kärlek.

I rollerna: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (Landgraf Hermann)

Dirigent: James Levine
Regi: Otto Schenk
Scenografi: Günther Schneider-Siemssen
Kostym: Patricia Zipprodt
Ljusdesign: Gil Wechsler
Koreografi: Norbert VesakOdéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-09-01 22:10  Temperatur ute: 13,2° Regn idag: 3,3 mm Vindhastighet: 6,5 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom