Odéonprogrammet


MISSION: IMPOSSIBLE ROGUE NATION
 
MISSION: IMPOSSIBLE ROGUE NATIONVisas:
Fredag31/7 19:30      Bokning stängd
Söndag2/8 19:30     Boka biljetter
Onsdag5/8 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:11
Åldersgräns: 15 År
Ethan och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills; att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF (Impossible Mission Force).

I rollerna:
Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Ving Rhames


DEN STORA NÖTKUPPEN
 
DEN STORA NÖTKUPPENVisas:
Lördag1/8 17:00     Boka biljetter
Söndag2/8 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:25
Åldersgräns: 7 ÅrDen coola ekorren Charlie råkar spränga parkens vinterförråd med mat och blir förvisad till stadens tuffa gator. I sin kamp för överlevnad råkar han hitta en nötbutik fylld med djurens favoritgodis. Charlie börjar forma en snillrik plan för att lägga rabarber på hela nötskatten och rädda både sitt eget skinn och vännerna i parken. "Den stora nötkuppen", en av årets stora animerade succéer, bjuder på fartfyllda upptåg, spänning och skratt för hela familjen!

SVENSKT TAL


THE FANTASTIC FOUR
 
THE FANTASTIC FOURVisas:
Fredag7/8 19:30     Boka biljetter
Söndag9/8 19:30     Boka biljetter
Onsdag12/8 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
FANTASTIC FOUR är Marvels första superhjälte-team någonsin och de är nu tillbaka i en nyskapande reboot. Historien tar här sin början när fyra unga outsiders råkar ut för en olycka som leder till att deras kroppar drastiskt förändras. Teamet måste nu samarbeta och lära sig använda sina nyvunna förmågor för att tillsammans försöka rädda mänskligheten...

I rollerna:
Kate Mara, Miles Teller, Toby Kebbell, Jamie Bell, Michael B. Jordan


PRÄSTEN I PARADISET
 
PRÄSTEN I PARADISETVisas:
Fredag3/7 19:30      Bokning stängd
Söndag5/7 19:30      Bokning stängd
Tisdag7/7 19:30      Bokning stängd
Söndag9/8 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:26
Åldersgräns: 7 År
Svenska kyrkan ska ha invigning av den nybyggda kyrkan i Phuket och prästen Carro åker dit för att hjälpa den stationerade prästen Krister med arrangemanget. Kjell Bergqvist som spelar Krister Hellstrand, en lagom försupen präst i Svenska kyrkan i Thailand, och han gör allt annat än håller i gudstjänster.

I rollerna:
Kjell Bergqvist, Eva Röse, Atle Antonsen, Björn Bengtsson, Richard Ulfsäter, Eva-Lena Ljung-Kjellberg, Peter Schildt, Annika Nordin, Åsa-Lena Hjelm m fl


KVINNAN I GULD
 
KVINNAN I GULDVisas:
Fredag14/8 19:30     Boka biljetter
Söndag16/8 19:30     Boka biljetter
Onsdag19/8 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:49
Åldersgräns: 15 År
Woman in Gold är en anmärkningsvärd historia om en judisk kvinnas kamp att återta ett av flera värdefulla konstverk som beslagtogs av nazisterna från familjens hem i Wien under andra världskriget. Femtio år efter att hon flytt andra världskrigets Wien, börjar Maria Altmann (Helen Mirren) sin långa kamp för att återfå de dyrbara ägodelar som nazisterna beslagtog under krigsåren. Bland dem finns Gustaf Klimts välkända porträtt av hennes moster - "Porträtt av Adele Bloch-Bauer I", även kallad "Kvinnan i guld". Tillsammans med sin oerfarne, men handlingskraftige advokat (Ryan Reynolds), tar de sig an en långdragen rättstvist som för dem djupt in i det österrikiska etablissemanget och ända upp i USA:s högsta domstol. I sin jakt på upprättelse tvingas Maria också konfrontera svåra sanningar ur det förgångna.

I rollerna:
Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Frances Fisher


MINIONER
 
MINIONERVisas:
Lördag4/7 17:00   3D       Bokning stängd
Söndag5/7 17:00   3D       Bokning stängd
Söndag19/7 17:00   2D       Bokning stängd
Söndag16/8 17:00   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:-, 3D Ungd tom 15 år 100:- Vuxna 120:-
Längd: 1:31
Åldersgräns: 7 År
Historien om Minionerna börjar vid tidernas begynnelse. Som gula organismer börjar Minionerna att utvecklas, ständigt på jakt efter att tjäna den mest avskyvärda av mästarna. De misslyckas med att behålla dessa mästare, från T.-rex till Napoleon-Gunstling. Minionerna finner sig till sist själva utan någon att tjäna och faller in i en djup depression. Men en Minionerna vid namn Kevin har en plan, och tillsammans med Stuart och Bob beger de sig ut i världen för att hitta en ny ond boss. Trion börjar en spännande resa som slutligen leder dem till deras nästa potentiella mästare, Scarlet Overkill, världens första kvinnliga superskurk.

I rollerna:
Engelska röster: Sandra Bullock, Jon Hamm, Pierre Coffin m.fl.


MAN FROM U.N.C.L.E.
 
MAN FROM U.N.C.L.E.Visas:
Fredag21/8 19:30     Boka biljetter
Söndag23/8 19:30     Boka biljetter
Onsdag26/8 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:56
Åldersgräns: 11 År
Med det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan? För regi och manus står Guy Ritchie och i rollerna ser vi bland andra Henry Cavill, Armie Hammer , svenska Alicia Vikander och Hugh Grant. THE MAN FROM U.N.C.L.E. bygger på den populära TV-serien med samma namn från 60-talet.

I rollerna:
Henry Cavill, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Armie Hammer,Hugh Grant, Jared Harris.


JAG ÄR INGRID
 
JAG ÄR INGRIDVisas:
Fredag28/8 19:30     Boka biljetter
Söndag30/8 19:30     Boka biljetter
Onsdag2/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:30
Åldersgräns: 7 ÅrSjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år. Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska "göra en film om mamma". Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.

I rollerna:
Ingrid Bergman, Alicia Vikander, Isabella Rossellini, Liv Ullman, Sigourney Weaver


INSIDAN UT
 
INSIDAN UTVisas:
Lördag29/8 17:00     Boka biljetter
Söndag30/8 17:00     Boka biljetter
Söndag6/9 17:00   2D      Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: 1:35
Åldersgräns: 7 År
Att växa upp kan vara knepigt, och för den unga flickan Riley är det just så. Hennes pappa får ett nytt jobb och familjen flyttar från det trygga livet i en småstad till storstaden San Francisco. Precis som alla andra så styrs Riley av sina känslor; Glädje, Rädsla, Ilska, Avsky och Vemod. Känslorna bor i Huvudkontoret, ett kontrollcentrum inuti Rileys hjärna där de hjälper henne genom det dagliga livet. Riley och hennes känslor kämpar med att anpassa sig till en ny stad, ett nytt hus och en ny skola - det blir lite mycket på en gång och det utbryter tumult i Huvudkontoret.


SÅ OCK PÅ JORDEN
 
SÅ OCK PÅ JORDENVisas:
Fredag4/9 19:30     Boka biljetter
Söndag6/9 19:30     Boka biljetter
Onsdag9/9 19:30     Boka biljetter
Söndag20/9 17:00     Boka biljetter
Onsdag23/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:14
Åldersgräns: 11 År
SÅ OCK PÅ JORDEN - en fristående uppföljare till publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen av Kay Pollack - är en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor. Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt

I rollerna:
Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Maria Sid, Björn Granath, Lasse Pettersson, Axelle Axell, Mikael Rahm, Astrid Othelius, Ylva Lööf, André Sjöberg, Eric Ericson, Thomas Hanzon och Björn Bengtsson


ETT PÄRON TILL FARSA - NÄSTA GENERATION
 
ETT PÄRON TILL FARSA - NÄSTA GENERATIONVisas:
Fredag11/9 19:30     Boka biljetter
Söndag13/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Sådan far, sådan son. Äntligen är det dags för en ny generation att ge sig ut på en helt galen road-trip genom hela USA i ETT PÄRON TILL FARSA. Griswolds är tillbaka och nu är det sonen Rusty som bestämmer sig för att ta med sin fru och deras två söner till äventyrslandet Wally World. Resan blir dock inte så familjevänlig och idyllisk som planerat? särskilt inte när de gör ett oplanerat besök hos syrran Audrey som numera är gift med en snuskigt rik frispråkig ranchägare i Texas... I rollerna ser vi Ed Helms ("Baksmällan"), Christina Applegate ("Anchorman"), Chris Hemsworth ("Thor") och Leslie Mann ("The Other Woman").

I rollerna:
Ed Helms, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Leslie Mann, Chevy Chase, Beverly D'Angelo


MAZE RUNNER - THE SCORCH TRIALS
 
MAZE RUNNER - THE SCORCH TRIALS Visas:
Onsdag16/9 19:30     Boka biljetter
Fredag18/9 19:30     Boka biljetter
Söndag20/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
I den andra delen av förra året stora biosuccé "The Maze Runner" står Thomas och hans gäng inför en ännu större utmaning när de ska ta reda på allt om organisationen WCKD. De befinner sig nu i ett öde landskap,kallat "the Scorch", fyllt av dödliga hinder. Här slår de sig ihop med motståndsrörelsen och kämpar tillsammans mot WCKDs tunga armé. Men kanske är det för sent för att stoppa dem och deras fruktansvärda planer...

I rollerna:
Dylan O'Brien, Nathalie Emmanuel, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Barry Pepper, Aidan Gillen


MASTERMINDS
 
MASTERMINDSVisas:
Fredag25/9 19:30     Boka biljetter
Söndag27/9 19:30     Boka biljetter
Onsdag30/9 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
I den här action-komedin som är baserad på sann berättelse, regisserad av Jared Hess (Napoleon Dynamite, Nacho Libre) får David Ghatt (Zach Galifianakis) uppleva den sanna meningen av ett äventyr som är vildare än hans fantasi. David är en okomplicerad man som har fastnat i en monoton vardag. Dag in och dag ut kör han sin värdetransport där han transporterar andra människors miljoner. Det enda som är exalterande är att få träffa tjejen på jobbet som han är kär i - Kelly Campbell (Kristen Wiig) som snart lurar in honom i århundradets kupp.

I rollerna:
Kristen Wiig, Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kate McKinnon, Jason Sudeikis, Leslie Jones, Mary Elizabeth Ellis, Ken Marino, Devin Ratray


MET: TRUBADUREN
 
MET: TRUBADURENVisas:
Lördag3/10 19:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 3:10

Sopranen Anna Netrebko inleder Met-säsongen med att göra en av huvudrollerna i Trubaduren av Verdi. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer i Sverige 3 oktober 19.00.

Anna Netrebko gör den mycket emotsedda Met-rolldebuten som Leonora, den plågade hjältinnan i Verdis Trubaduren. Dmintri Hvorostovsky är greve di Luna. Det är första gången de ryska stjärnorna möts på Mets scen sedan 2002. Huvudpersonen i operan, Manrico, görs av Yonghoon Lee. Štefan Kocán är Ferrando och Dolora Zajick gör sin favoritroll som den olycksaliga Azucena.

I rollerna: Anna Netrebko (Leonora), Dolora Zajick (Azucena), Yonghoon Lee (Manrico), Dmitri Hvorostovsky (di Luna), Štefan Kocán (Ferrando)

Dirigent: Marco Armiliato
Regi: Sir David McVicar
Scenografi: Charles Edwards
Kostym: Brigitte Reiffenstuel
Ljusdesign: Jennifer Tipton
Koreografi: Leah HausmanOdéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-07-31 19:20  Temperatur ute: 20,1° Regn idag: 3,3 mm Vindhastighet: 1,7 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom