Odéonprogrammet


THE AVENGERS: AGE OF ULTRON
 
THE AVENGERS: AGE OF ULTRONVisas:
Söndag26/4 19:30   3D       Bokning stängd
Onsdag29/4 19:30   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:-, 3D Ungd tom 15 år 100:- Vuxna 120:-
Längd: 2:21
Åldersgräns: 11 År
Från Marvel Studios kommer nu "Avengers: Age of Ultron," den episka uppföljaren till den största superhjälte-filmen genom tiderna. Jordens mäktigaste hjältar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye bär jordens öde på sina axlar. När den ondskefulla Ultron dyker upp är det upp till Avengers att stoppa honom från att få igenom sina fruktansvärda planer. En obehaglig allians och ett oväntat beslut bereder vägen för ett episkt och unikt äventyr.I rollerna ser vi Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader som Ultron


RUN ALL NIGHT
 
RUN ALL NIGHTVisas:
Fredag1/5 19:30     Boka biljetter
Söndag3/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:54
Åldersgräns: 15 År
Liam Neeson och svenske Joel Kinnaman spelar far och son i maffiathrillern RUN ALL NIGHT. Sonen Mike har sedan länge brutit med sin far Jimmy som varit yrkesmördare i den ökända Brooklyn-maffian hela sitt liv. När de nu träffas efter många år har allt gått fel och Mike är måltavla för maffian som är ute efter hämnd. Jimmy har nu bara en natt på sig att förhindra att Mike och hans familj går samma öde till mötes som Jimmy själv räknar med att gå? För regi står Jaume Collet-Serra och i övriga roller ser vi Vincent D´Onofrio, Ed Harris m fl.


SVENSKJÄVEL
 
SVENSKJÄVELVisas:
Onsdag6/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:37
Åldersgräns: 7 År23-åriga "Dino" (Bianca Kronlöf) drömmer om ett annat liv. Precis som hundratusentals andra unga svenska ungdomar har hon lämnat massarbetslöshetens svenska landsorter för att söka lyckan i ett nyrikt Oslo. Men det nya livet har gått i baklås och "Dino" har fastnat i en destruktiv rundgång av tillfälliga jobb, pengabrist och hårt festande. När hon bryter armen och förlorar jobbet börjar hon tillfälligt extraknäcka som hushållerska i ett norskt medelklasshem. "Dino" kastas in i ett liv mycket olikt hennes eget. Och under några kvava sommarveckor hamnar hon i mitten av ett triangeldrama, ett maktspel ingen väntat sig. "Svenskjävel" är en smärtsam och rå berättelse om makt och längtan, men samtidigt en galghumoristisk och skoningslös betraktelse av den förändrade maktbalansen mellan Sverige och Norge - en verklighet där svenskar har blivit norrmännens tjänare.


CHILD 44
 
CHILD 44Visas:
Fredag8/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:17
Åldersgräns: 15 År
Filminformation
Moskva 1953. Stalins järngrepp är hårt och obarmhärtigt och säkerhetstjänsten är brutal och urskiljningslös. I detta "perfekta" samhälle finns inga brott, men ändå lever miljoner i ständig skräck. Officeren Leo Demidov är en idealistisk krigshjälte, som är lojal mot sin arbetsgivare. Han tror att han är med och bygger ett perfekt samhälle, men han har börjat tvivla ... tvivla på ett samhälle som kommenderar sina medborgare att tro att brott inte existerar, men där man försöker mörka ett barns död.


ALFONS LEKER EINSTEIN
 
ALFONS LEKER EINSTEINVisas:
Söndag10/5 17:00     Boka biljetter

Pris: 40:-
Längd: 0:40
Åldersgräns: BarntillåtenTre nya Knattefilmer om Alfons Åberg: Hur långt når Alfons, Alfons och soldatpappan samt Alfons leker Einstein


TESTAMENT OF YOUTH
 
TESTAMENT OF YOUTHVisas:
Söndag10/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:10
Åldersgräns: 15 År
Vera är en okuvlig, intelligent och självständig kvinna som övervinner sin familjs- och hembygdsfördomar och lyckas bli antagen till universitetet i Oxford. Där förälskar hon sig i sin brors begåvade vän Roland Leighton. Men när första världskriget hotar åker männen till fronten, och Vera inser att hon inte kan sitta passiv och vänta. Hon anmäler sig som sjuksköterska och reser till Frankrike. Där arbetar hon outtröttligt och upplever krigets fasor på nära håll. För varje slag bryts hennes trygga värld ned mer och mer, och när hon vänder tillbaka till Oxford är hon förändrad - och fast besluten att arbeta för en värld utan krig. Testament of Youth är baserad på boken med samma namn och är första delen av Vera Brittains minnen från första världskriget.


MAD MAX
 
MAD MAXVisas:
Fredag15/5 19:30   3D      Boka biljetter
Söndag17/5 19:30   2D      Boka biljetter
Onsdag20/5 19:30   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: :
Åldersgräns:
George Miller, hjärnan och regissören bakom de kultförklarade Mad Max-filmerna är nu tillbaka med en ny banbrytande film om vägkrigaren Max Rockatansky (Tom Hardy). Mad Max har efter allt som hänt bestämt sig för att vandra ensam för att överleva, men då ett högoktanigt vägkrig bryter ut tvingas han slå sig ihop med en grupp rebeller ledda av Imperatorn Furiosa (Charlize Theron). I övriga roller ser vi Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne med flera.


PITCH PERFECT 2
 
PITCH PERFECT 2Visas:
Fredag22/5 19:30     Boka biljetter
Söndag24/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85
Längd: 1:55
Åldersgräns:
Anna Kendrick och Rebel Wilson återvänder i rollerna som Beca och Fat Amy, i uppföljaren till komedin Pitch Perfect (2013). Här får vi följa dem under det sista året på Barden University.FAMILJEN BÉLIER
 
FAMILJEN BÉLIERVisas:
Onsdag27/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:45
Åldersgräns: Barntillåten
I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig i skötseln av familjens gård. Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk röst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning. Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val - att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar. La Famille Bélier, en fransk komedi i sann feelgood-anda, har på knappt 4 veckor lockat närmare 4 miljoner fransmän till biograferna och sedan premiären den 17 december har den legat etta på den franska biotoppen. Huvudrollen spelas av det nya stjärnskottet Loane Emera, vars första album släpptes för några veckor sedan. Titelmelodin "Je Vole" ligger nr 2 på singellistan. Filmen har redan jämförts med franska storfilmer som "Amélie från Montmartre" och "En oväntad vänskap".


DISNEY TOMORROWLAND: A WORLD BEYOND
 
DISNEY TOMORROWLAND: A WORLD BEYONDVisas:
Fredag29/5 19:30     Boka biljetter
Söndag31/5 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Från Disneys Oscar®-vinnande Brad Bird kommer detta mystiska äventyr, med George Clooney i huvudrollen. Frank (Clooney) och den vetenskapsintresserade tonåringen Casey (Britt Robertson) beger sig ut på ett farligt uppdrag för att avslöja hemligheten bakom en gåtfull plats i rymden som kallas för "Tomorrowland." Det de måste göra förändrar världen - och dem själva - för alltid.Odéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-04-27 06:00  Temperatur ute: 2,7° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,7 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom