Odéonprogrammet


FIFTY SHADES OF GREY
 
FIFTY SHADES OF GREYVisas:
Fredag13/2 19:30      Bokning stängd
Lördag14/2 16:00      Bokning stängd
Söndag15/2 19:30      Bokning stängd
Onsdag4/3 19:30      Bokning stängd

Pris: 85:-
Längd: 2:04
Åldersgräns: 15 År
Nu kommer filmen baserad på den första boken i den bästsäljande romanserien som blivit ett globalt fenomen: FIFTY SHADES OF GREY. Sedan den släpptes har boktrilogin översatts till 51 språk och sålts i över 100 miljoner exemplar – något som gör den till en av de största och snabbast säljande bokserierna någonsin.

I rollerna som Christian Grey och Anastasia Steele, ikoner för flera miljoner läsare, ser vi Jamie Dornan och Dakota Johnson.

FIFTY SHADES OF GREY är regisserad av Sam Taylor-Johson och producerad av Michael De Luca och Dana Brunetti tillsammans med E L James, böckernas författare.


I NÖD ELLER LUST
 
I NÖD ELLER LUSTVisas:
Fredag6/3 19:30     Boka biljetter
Söndag8/3 19:30     Boka biljetter
Måndag9/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:26
Åldersgräns: 7 År
Det är dags för bröllop! Hela släkten samlas för att fira Jenni och Gabriels kärlek. Jennis mamma Maria styr över festligheterna, som ska vara i dagarna tre. Marias syster Isabella med äkta mannen Micke och deras barn ska naturligtvis närvara. Isabellas och Mickes äktenskap knakar rejält i fogarna, men det är ingenting som man kan visa nu. Nu gäller det att hålla masken som det lyckliga paret, för Maria godtar inte att någon skulle ha problem när hon arrangerar det perfekta bröllopet. Men är Isabella och Micke verkligen de enda som behöver låtsas vara lyckliga?


CHAPPIE
 
CHAPPIEVisas:
Fredag13/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Varje barn kommer till den här världen full av löften - och få har mer potential än Chappie: han har en gåva, han är speciell, något av ett underbarn. Precis som alla andra barn kommer han under sin livstid att påverkas av sin omgivning - ibland till det bättre, ibland till det sämre - och bara genom att lyssna till sitt hjärta kan han gå sin egen väg. Men en sak skiljer Chappie från alla andra: han är en robot. Den första i sitt slag, med förmågan att både tänka och känna. Det är en farlig idé - något som leder både mäktiga och farliga krafter mot Chappie - krafter som kommer försöka se till att han blir den sista av sitt slag.


BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN
 
BERÄTTELSEN OM ASKUNGENVisas:
Lördag14/3 15:30     Boka biljetter
Söndag15/3 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:52
Åldersgräns: 7 År
Den klassiska berättelsen om Ella, vars far gifter om sig efter att modern tragiskt dött. Ella vill stötta sin pappa och välkomnar styvmodern Lady Tremaine och hennes döttrar Anastasia och Drizella in i familjen. Men när Ellas far oväntat dör befinner hon sig plötsligt i en grym och avundsjuk familj, och hon tvingas bli familjens tjänare. Hennes hopp väcks när hon möter en vänlig främling i skogen, Ella tror att pojken arbetar i slottet men i själva verket är han prins. Slottet skickar ut en balinbjudning till alla unga kvinnor och Ella hoppas på att få träffa pojken där. Men hennes styvmor förbjuder henne att gå och förstör hennes klänning... I rollerna ser vi Lily James som Cinderella samt Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Cate Blanchet och Stellan Skarsgård


METROPOLITAN: LA DONNA DEL LAGO
 
METROPOLITAN: LA DONNA DEL LAGOVisas:
Lördag14/3 18:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:30
Folkets Hus och Parker livesänder Rossinis La dona del lago från Metropolitan i New York. Den 14 mars 18.00 visas den romantiska operan på våra biografer runt om i Sverige.

Joyce DiDonato och Juan Diego Flórez gör huvudrollerna i denna bel canto-opera, som för första gången sätts upp på Met denna säsong. Joyce DiDonato gör titelrollen som Elena, en ung kvinna som förföljs av två män. Juan Diego Flórez gör rollen som den välvillige skotske kungen Giacomo.

Föreställningen är en samproduktion med Santa Fe-operan, där den hade premiär 2013. Det är Michele Mariotti som dirigerar den debuterande skotske regissören Paul Currans uppsättning, och I rollistan ingår även Daniela Barcellona i byxrollen som Malcolm, John Osborn som Rodrigo och Oren Gradus som Duglas.


HOTELL MARIGOLD 2
 
HOTELL MARIGOLD 2Visas:
Söndag15/3 19:30     Boka biljetter
Onsdag18/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:13
Åldersgräns: Barntillåten
Komedin HOTELL MARIGOLD 2 är en efterlängtad uppföljare till den färgsprakande succén "Hotell Marigold". Hela det sprudlande gänget är kvar på hotellet och får välkommet sällskap av den heta amerikanske hotellgästen Guy som spelas av Richard Gere. Nu drömmer ägaren Sonny (Dev Patel) om att expandera samtidigt som han planerar sitt stundande bröllop vilket leder till en del inte helt genomtänkta beslut.


KUNGL OPERAN: OTELLO
 
KUNGL OPERAN: OTELLOVisas:
Lördag21/3 15:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 200:- Ungdom tom 26 år 150:-
Längd: 2:45

Otello tror på vännen Jagos ord om att den älskade hustrun Desdemona varit otrogen med Cassio. Den 21 mars livesänder Folkets Hus och Parker Giuseppe Verdis Otello direkt från Kungliga Operan i Stockholm, till biografer runt om i landet.

Den amerikanske regissören David Aldens uppsättning av Verdis klassiker efter Shakespeare är ett psykologiskt drama om svartsjuka och människans allra mörkaste drivkrafter. När Otello inser att han inte kan stoppa sin egen svartsjuka vill han ta hämnd och bestämmer sig för att döda hustrun Desdemona. När allt är för sent förstår han att hon varit honom trogen hela tiden och att Jago har lurat honom och på så sätt tagit makten över hans liv. I sin bottenlösa förtvivlan tar Otello sitt liv.
Uppsättningen regisseras av den berömde amerikanske regissören David Alden och rollerna som Otello och Desdemona görs av den litauiske tenoren Kristian Benedikt och den svenska sopranen Malin Byström. Uppsättningen är en samproduktion mellan English National Opera och Kungliga Operan.

Regi: David Alden
I rollerna: Kristian Benedikt, Malin Byström
Musik: Giuseppe Verdi
Dirigent: Alexander Vedernikov


HOME
 
HOMEVisas:
Söndag5/4 17:00     Boka biljetter
Måndag6/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: :
Åldersgräns:
I komedin HOME så invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina dödliga fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe så måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.


FAST & FURIOUS 7
 
FAST & FURIOUS 7Visas:
Söndag5/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag8/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:I den 7:e delen av succéserien dyker en ny karaktär upp, Ian Shaw (Jason Statham), som ska hämnas på de som är ansvariga för hans brors död - Dominic Toretto och hans gäng.

I rollerna:
Vin Diesel, Paul Walker , Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell


INSURGENT
 
INSURGENTVisas:
Fredag10/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
I THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT höjs insatserna för Tris som söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld.


ASTERIX - GUDARNAS HEMVIST
 
ASTERIX - GUDARNAS HEMVISTVisas:
Söndag12/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: 1:25
Åldersgräns:Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med gallernas by en gång för alla. En natt sätter han sina planer i verket och börjar fälla träden intill Asterix och hans vänner för att göra plats åt en högmodern romersk koloni, Gudarnas hemvist. Men gallerna vägrar ge upp och stärkta av trolldrycken tar upp kampen på sitt eget vis...

SVENSKT TAL


INTO THE WOODS
 
INTO THE WOODSVisas:
Söndag12/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag15/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:04
Åldersgräns: 7 År
En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna.Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem. I rollerna ser vi bland annat Meryl Streep, Johnny Depp och Emily Blunt.


MIRAKLET I VISKAN
 
MIRAKLET I VISKANVisas:
Fredag17/4 19:30     Boka biljetter
Söndag19/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:46
Åldersgräns:Bjarne driver en flyttfirma tillsammans med sin fru Malin, men det går knackigt och de behöver låna pengar. På andra sidan älven bor Bjarnes svärfar Halvar. De två har aldrig dragit jämnt, vilket bottnar i en 20-årig konflikt fylld av förflugna ord, tjurig stolthet och envis prestige. För att rädda firman ser Malin ingen annan utväg än att gå över älven för att be Halvar att borga för lånet. Ett beslut hon kommer att ångra djupt.


METROPOLITAN: CAVALLERIA RUSTICANA/PAJAZZO
 
METROPOLITAN: CAVALLERIA RUSTICANA/PAJAZZOVisas:
Lördag25/4 18:30     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:30
En helkväll med opera när Folkets Hus och Parker livesänder dubbeloperan Cavalleria rusticana/Pajazzo från Metropolitan i New York.

Operorna, skrivna av Pietro Mascagni och Ruggero Leoncavallo, sänds den 25 april 18.30.
David McVicar regisserar den första nya Met-uppsättningen av denna populära dubbelopera, med Marcelo Álvarez I sin Met-debut i båda de ledande tenor-rollerna. Först ut den förhärdade förföraren Turiddu och sedan som clownen Canio. Eva-Maria Westbroek gör rollen som Santuzza, den övergivna kvinnan i centrum av Cavalleria rusticana, med Željko Lučić som den chevalereske Alfio.

Patricia Racette spelar Canios olycksaliga fru Nedda i Pajazzo, med George Gagnidze i sitt första Met-framträdande som Tonio. Mets chefdirigent Fabio Luisi leder båda operorna.


ANNIE
 
ANNIEVisas:
Söndag26/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:58
Åldersgräns: 7 År
ANNIE är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks. ANNIE är filmatisering av Broadway-musikalen med samma namn. Den har tidigare getts ut som film 1982 och 1999.


THE AVENGERS: AGE OF ULTRON
 
THE AVENGERS: AGE OF ULTRONVisas:
Söndag26/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag29/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 3D 120:-
Längd: :
Åldersgräns:
Från Marvel Studios kommer nu "Avengers: Age of Ultron," den episka uppföljaren till den största superhjälte-filmen genom tiderna. Jordens mäktigaste hjältar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye bär jordens öde på sina axlar. När den ondskefulla Ultron dyker upp är det upp till Avengers att stoppa honom från att få igenom sina fruktansvärda planer. En obehaglig allians och ett oväntat beslut bereder vägen för ett episkt och unikt äventyr.I rollerna ser vi Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader som UltronOdéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-03-04 21:10  Temperatur ute: -2,5° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,0 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom