Odéonprogrammet



Mr Turner
Tyvärr kunde vi inte genomföra torsdagens visning av Mr Turner. Felet är allvarligare än vi föst trodde och något är skadat på den filmkopia vi fått och det innebär att vi tyvärr inte kan genomföra någon ersättningsföreställning.


PADDINGTON
 
PADDINGTONVisas:
Lördag28/3 14:00      Bokning stängd

Pris: 70:-
Längd: 1:35
Åldersgräns: 7 År



Paddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom med en etikett knuten runt halsen där det står "Ta hand om den här björnen. Tack." De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad...


WILD
 
WILDVisas:
Lördag28/3 16:30      Bokning stängd

Pris:
Längd: 1:59
Åldersgräns: 11 År




Efter sin mammas plötsliga död tar Cheryl ett drastiskt beslut och lämnar sitt destruktiva liv för att ensam ge sig ut på en tusen mil lång vandring i Kalifornien.

Bärandes på sin stora sorg utmanar hon sig själv både fysiskt och psykiskt och börjar den långa resan mot att finna sig själv. Filmen är baserad på Cheryl Strayeds bästsäljande biografi med samma namn och i huvudrollen ser vi Oscarbelönade Reese Witherspoon.


ETT HUS I MAROCKO
 
ETT HUS I MAROCKOVisas:
Lördag28/3 19:30     Boka biljetter

Pris:
Längd: 1:40
Åldersgräns: 15 År




Familjen till den nyss bortgångne magnaten och patriarken Moulay Hassan, samlats för de sedvanliga tre sörjedagarna. Men lugnet störs när Sofia återvänder efter att, mot sin fars önskan rest till USA för att bli skådespelerska.

Sofias upptåg rör upp i familjen och öppnar familjehemligheter som legat dolda i många år.
Denna dramakomedi är späckat med satir och kritik mot det patriarkala samhälle som fortfarande genomsyrar nutidens Marocko.


FLYG! SA ALFONS ÅBERG
 
FLYG! SA ALFONS ÅBERGVisas:
Söndag29/3 14:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 0:40
Åldersgräns: Barntillåten



Tre nya historier om Alfons Åberg, där hans pappa har stor del. Alfons vill gärna vara som pappa, vuxen och allvarsam.
Men så glömmer Alfons sig och börjar leka istället. Pappan får vara med och möter utmaningar som att vara en bra pappa, våga leka flyglekar och mer.

Avsnitten heter:
1. Flyg! sa Alfons Åberg.
2. Hurra för pappa Åberg.
3. Skratta lagom sa pappa Åberg.


ÖNSKEKONSERT MED MUSIKKÅREN
 
ÖNSKEKONSERT MED MUSIKKÅRENVisas:
Söndag29/3 17:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 0:0




Bengtsfors Musikkår
med solister underhåller oss med en repertoar
framröstad av publiken.


WISH I WAS HERE
 
WISH I WAS HEREVisas:
Söndag29/3 19:30     Boka biljetter

Pris:
Längd: 1:46
Åldersgräns: 15 År




Den misslyckade skådisen Aidan Bloom är 35 år, gift med två barn och dagdrömmer att han är rymdriddare. När barnen måste lämna privatskolan går Aidan motvilligt med på att hemundervisa sina barn, resultatet är katastrofalt så han väljer en ny variant av lärande.
Genom att lära sina barn om livet, så upptäcker han sidor hos sig själv så han inte visste fanns.


HOME
 
HOMEVisas:
Söndag5/4 17:00     Boka biljetter
Måndag6/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: :
Åldersgräns:




I komedin HOME så invaderar en fredlig grupp utomjordingar Jorden och använder det som ett gömställe från sina dödliga fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe så måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld Jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.


FAST & FURIOUS 7
 
FAST & FURIOUS 7Visas:
Söndag5/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag8/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:



I den 7:e delen av succéserien dyker en ny karaktär upp, Ian Shaw (Jason Statham), som ska hämnas på de som är ansvariga för hans brors död - Dominic Toretto och hans gäng.

I rollerna:
Vin Diesel, Paul Walker , Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey och Kurt Russell


INSURGENT
 
INSURGENTVisas:
Fredag10/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:




I THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT höjs insatserna för Tris som söker efter allierade och svar i de dystopiska ruinerna av ett futuristiskt Chicago. Tris och Four är nu på flykt från Jeanine, ledaren för den makthungriga falangen De Lärda. De måste försöka ta reda på vad det var som Tris familj offrade sina liv för att skydda och varför ledarna för De Lärda gör allt som står i deras makt för att stoppa dem. Tris är plågad av sina tidigare beslut men gör allt som står i hennes makt för att skydda dem hon älskar. Samtidigt ställs hon inför den ena omöjliga utmaningen efter den andra när hon, tillsammans med Four, försöker få fram sanningen om det förflutna och slutligen framtiden för deras nya värld.


EN KVÄLL MED MIKAEL RICKFORS
 
EN KVÄLL MED MIKAEL RICKFORSVisas:
Lördag11/4 19:30     

Pris: 270 kr
Längd: :




Välkommen till en kväll med Mikael Rickfors!
Gästartister: Dick Johansson och Emmelie Bengtsson.

Förköp via ticnet: Klicka här för att köpa biljetter.

Kvarvarande biljetter säljes i biljettkassan innan föreställningen.

Supé på Dalia bokas på telefon 0531-727 00.
Mingel på Dalia med artisterna efter konserten.

OBS: Detta är INTE ett "Live på Bio" arrangemang!
Artisterna spelar live på scenen.


ASTERIX - GUDARNAS HEMVIST
 
ASTERIX - GUDARNAS HEMVISTVisas:
Söndag12/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år 100:-
Längd: 1:25
Åldersgräns:



Julius Caesar har bestämt sig för att bli av med gallernas by en gång för alla. En natt sätter han sina planer i verket och börjar fälla träden intill Asterix och hans vänner för att göra plats åt en högmodern romersk koloni, Gudarnas hemvist. Men gallerna vägrar ge upp och stärkta av trolldrycken tar upp kampen på sitt eget vis...

SVENSKT TAL


INTO THE WOODS
 
INTO THE WOODSVisas:
Söndag12/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag15/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:04
Åldersgräns: 7 År




En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna.Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem. I rollerna ser vi bland annat Meryl Streep, Johnny Depp och Emily Blunt.


MIRAKLET I VISKAN
 
MIRAKLET I VISKANVisas:
Fredag17/4 19:30     Boka biljetter
Söndag19/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:46
Åldersgräns: 7 År



Bjarne driver en flyttfirma tillsammans med sin fru Malin, men det går knackigt och de behöver låna pengar. På andra sidan älven bor Bjarnes svärfar Halvar. De två har aldrig dragit jämnt, vilket bottnar i en 20-årig konflikt fylld av förflugna ord, tjurig stolthet och envis prestige. För att rädda firman ser Malin ingen annan utväg än att gå över älven för att be Halvar att borga för lånet. Ett beslut hon kommer att ångra djupt.


METROPOLITAN: CAVALLERIA RUSTICANA/PAJAZZO
 
METROPOLITAN: CAVALLERIA RUSTICANA/PAJAZZOVisas:
Lördag25/4 18:30     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:30




En helkväll med opera när Folkets Hus och Parker livesänder dubbeloperan Cavalleria rusticana/Pajazzo från Metropolitan i New York.

Operorna, skrivna av Pietro Mascagni och Ruggero Leoncavallo, sänds den 25 april 18.30.
David McVicar regisserar den första nya Met-uppsättningen av denna populära dubbelopera, med Marcelo Álvarez I sin Met-debut i båda de ledande tenor-rollerna. Först ut den förhärdade förföraren Turiddu och sedan som clownen Canio. Eva-Maria Westbroek gör rollen som Santuzza, den övergivna kvinnan i centrum av Cavalleria rusticana, med Željko Lučić som den chevalereske Alfio.

Patricia Racette spelar Canios olycksaliga fru Nedda i Pajazzo, med George Gagnidze i sitt första Met-framträdande som Tonio. Mets chefdirigent Fabio Luisi leder båda operorna.


ANNIE
 
ANNIEVisas:
Söndag26/4 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:58
Åldersgräns: 7 År




ANNIE är en föräldralös flicka som bor hos en elak styvmor, tillsammans med andra barn i samma situation. Hennes liv förändras dock när hon möter den ensamme, stenrike borgmästarkandidaten, Benjamin Stacks. ANNIE är filmatisering av Broadway-musikalen med samma namn. Den har tidigare getts ut som film 1982 och 1999.


THE AVENGERS: AGE OF ULTRON
 
THE AVENGERS: AGE OF ULTRONVisas:
Söndag26/4 19:30     Boka biljetter
Onsdag29/4 19:30     Boka biljetter

Pris: 3D 120:-
Längd: :
Åldersgräns:




Från Marvel Studios kommer nu "Avengers: Age of Ultron," den episka uppföljaren till den största superhjälte-filmen genom tiderna. Jordens mäktigaste hjältar; Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Hawkeye bär jordens öde på sina axlar. När den ondskefulla Ultron dyker upp är det upp till Avengers att stoppa honom från att få igenom sina fruktansvärda planer. En obehaglig allians och ett oväntat beslut bereder vägen för ett episkt och unikt äventyr.I rollerna ser vi Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson och James Spader som Ultron



Odéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-03-28 16:50  Temperatur ute: 6,8° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 5,8 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom