Odéonprogrammet


THE MARTIAN
 
THE MARTIANVisas:
Fredag2/10 19:30   3D       Bokning stängd
Söndag4/10 19:30   3D       Bokning stängd
Onsdag7/10 19:30   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:-, 3D Ungd tom 15 år 100:- Vuxna 120:-
Längd: 2:22
Åldersgräns: 15 År
Astronauten Mark Watney (Matt Damon) blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka. Baserat på en bästsäljare i regi av Ridley Scott och med Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover m.fl. i roll-listan.


LIVE FRÅN DEBASER
 
LIVE FRÅN DEBASERVisas:
Fredag9/10 20:30      

Pris: 100:-
Längd: 3:00

Det svenska musikundret byggdes inte på en dag. Studieförbundens musikverksamhet pågår varje dag, varje vecka. Vi stöttar och underhåller orkestrar, band, körer, replokaler, musikcirklar och skapar en mängd speltillfällen på egna och andras scener. Tio studieförbund som år efter år stämmer in & av, står för fiolerna, kånkar förstärkare, meckar syntar och riggar spelmansstämma. När vi nu ändå håller på vill vi slå världsrekord som arrangörer av Världens största musikfestival!

Studieförbunden riggar hela vägen fram till den 5 oktober 2015. Från norr till söder och ända fram till inräkningen om några veckor drar vi sladdar, repar, stämmer instrument och pyntar festivalscener där mängder av band, artister, körer och dj:s kommer bidra till att göra musikfestrekord.

Program
20:30 Intervju med arrangörerna 10 min
20:40 Intervju med Dolores Haze 10 min
20:50 Spelning: Browsing Collection 30 min
21:20 Intervju med Systraskap 10 min
21:30 Intervju med publik eller liknande
21:40 Spelning: Dolores Haze 30 min
22:10 Intervju med Browsing Collection 10 min
22:20 Intervju med Grrrlcollection 10 min
22:30 Spelning: Systraskap 30 min
23:00 Film curfewTHE INTERN
 
THE INTERNVisas:
Lördag10/10 16:00     Boka biljetter
Söndag11/10 19:30     Boka biljetter
Onsdag14/10 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:01
Åldersgräns: Barntillåten
Oscar-belönade Robert De Niro och Anne Hathaway har huvudrollerna i höstens stora romantiska komedi THE INTERN i regi av Oscar-nominerade Nancy Meyers ("Galen i kärlek"). Den 70-åriga änklingen Ben har tröttnat på livet som pensionär och ger sig in i leken igen genom en praktikplats på en nätbutik för mode som drivs av karriäristan Jules.


ANDRÉ RIEU 2015 MAASTRICHT CONCERT
 
ANDRÉ RIEU 2015 MAASTRICHT CONCERT Visas:
Lördag10/10 19:00     Boka biljetter

Pris: 140:-
Längd: 3:00 (1 Paus)
André Rieu är en av världens tio mest säljande skivartister och turnerar jorden runt för utsålda hus. Nu visar vi den storslagna sommarkonserten med honom som spelades in i Maastricht 2015.

"Valsens konung" André Rieu är ett världsfenomen med inte mindre än 330 sålda platinaskivor i hela världen. Han är dessutom en populär liveartist och konserterna är fulla av humor, musik och känslor för alla åldrar.

Varje sommar genomför han en gigantisk utomhuskonsert på det romantiska torget Vrijthof i hemstaden Maastricht. Var beredda på starka känslor när publiken skrattar, gråter och sjunger med i kända melodier.SÅ OCK PÅ JORDEN
 
SÅ OCK PÅ JORDENVisas:
Fredag4/9 19:30      Bokning stängd
Söndag6/9 19:30      Bokning stängd
Onsdag9/9 19:30      Bokning stängd
Söndag20/9 17:00      Bokning stängd
Onsdag23/9 19:30      Bokning stängd
Fredag16/10 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:14
Åldersgräns: 11 År
SÅ OCK PÅ JORDEN - en fristående uppföljare till publik- och kritikersuccén Så som i Himmelen av Kay Pollack - är en livsbejakande berättelse om kärlekens, musikens och dansens kraft att förändra människor. Livet går vidare för människorna i den lilla norrländska byn Ljusåker efter att deras körledare, den världsberömde dirigenten Daniel Daréus, lämnat dem. Kvar finns hans livs kärlek Lena (Frida Hallgren), som väntar hans barn. Lena älskar egentligen svängig folkrock och country, men under stor tvekan tackar hon ändå ja till att ta hand om musiken i byns folktomma kyrka. Det blir startskottet för en kedja av händelser som väcker upp människors lust och längtan. Samtidigt är hennes arbetsmetoder starkt

I rollerna:
Frida Hallgren, Jakob Oftebro, Niklas Falk, Lennart Jähkel, Maria Sid, Björn Granath, Lasse Pettersson, Axelle Axell, Mikael Rahm, Astrid Othelius, Ylva Lööf, André Sjöberg, Eric Ericson, Thomas Hanzon och Björn Bengtsson


MET: OTELLO
 
MET: OTELLOVisas:
Lördag17/10 19:00     Boka biljetter

Pris: 250:- (200:- vid förköp av 5 eller fler biljetter)
Längd: 3:30 (1 Paus)

En ny uppsättning av Verdis mästerverk Otello, dirigerad av Yannick Nézet-Séguin och i regi av Bartlett Sher. Aleksandrs Antonenko gör för första gången rollen som den plågade moren från Venedig, med Sonya Yoncheva i sin rolldebut som hans hustru Desdemona, och Þeljko Luèiã som Otellos ondskefulle rival Iago.I uppsättningen återfinns även Dimitri Pittas som Cassio och Günther Groissböck som Lodovico.

Detta är även Met-debuten för scenografen Es Devlin, som tidigare bland annat stått bakom 2014 års Broadway-uppsättning av Machinal, liksom flera operauppsättningar för Covent Garden, La Scala och andra ledande operahus.

I rollerna: Aleksandrs Antonenko (Otello), Sonya Yoncheva (Desdemona), Dimitri Pittas (Cassio), Þeljko Luèiã (Iago), Günther Gröissbock (Lodovico)

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin
Regi: Bartlett Sher
Scenografi: Es Devlin
Kostym: Catherine Zuber
Ljusdesign: Donald Holder
Projektionsdesign: Luke Halls


TILLBAKA TILL FRAMTIDEN
 
TILLBAKA TILL FRAMTIDENVisas:
Onsdag21/10 18:30   OBS! Starttiden      Boka biljetter

Pris: 70:-
Längd: 1:56
Åldersgräns: 11 ÅrDet är både 30 år sedan första filmen hade premiär och det är på dagen som Marty och Doc landar i vår tid – 21 oktober 2015 – i Tillbaka till Framtiden del 2. Det blir en filmdag för filmälskare över hela världen med nydigitaliserade kopior


TILLBAKA TILL FRAMTIDEN II
 
TILLBAKA TILL FRAMTIDEN IIVisas:
Onsdag21/10 21:00     Boka biljetter

Pris: 70:-
Längd: 1:48
Åldersgräns: 11 ÅrDet är både 30 år sedan första filmen hade premiär och det är på dagen som Marty och Doc landar i vår tid – 21 oktober 2015 – i Tillbaka till Framtiden del 2. Det blir en filmdag för filmälskare över hela världen med nydigitaliserade kopior


KJELL ÅKE I MYRA - HÄRIFRÅN TE METBÄCKEN
 
KJELL ÅKE I MYRA - HÄRIFRÅN TE METBÄCKENVisas:
Fredag23/10 19:00      Boka biljetter

Pris: 295
Längd: :
Härifrån te Metbäcken är en föreställning om den lilla byn mitt i världen och om människorna som bor där.

Välkommen till en afton som vi hoppas kommer och göra dig betydligt gladare och varmare inombords när du går hem. Mycket av det som händer och diskuteras idag runt om i världen har redan hänt i Metbäcken fast på sitt eget speciella sätt.

Köp biljetter här: http://www.ticnet.se/event/kjell-ake-i-myra-harifran-te-metbacken-biljetter/391333


LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ – STELLA NOSTRA
 
LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ – STELLA NOSTRAVisas:
Lördag24/10 17:00     Boka biljetter
Söndag25/10 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Sömniga lilla Valleby gör sig redo för caféägarna Dino Paninis och Sara Bernards bröllop, och våra populära detektiver Lasse och Maja står redo för att se till att ingenting ska går fel. Men när bröllopsparets respektive släkt anländer, visar de sig tillhöra rivaliserande maffiafamiljer. När Panini-familjens kronjuveler plötsligt försvinner, tar LasseMajas detektivbyrå sig an fallet för att mycket snart inse att detektiverna själva är de huvudmisstänkta.


THE WALK
 
THE WALKVisas:
Lördag24/10 19:30   3D      Boka biljetter
Söndag25/10 19:30   3D      Boka biljetter

Pris: 3D Ungd tom 15 år 100:- Vuxna 120:-
Längd: 1:40
Åldersgräns: 7 År
Endast en man har lyckats gå på lina mellan de två World Trade Center-tornen. Hans namn var Philippe Petit, en fransk lindansare, och det hela ägde rum den 7 augusti 1974.


JAZZ PÅ SVENSKA
 
JAZZ PÅ SVENSKAVisas:
Tisdag27/10 19:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 1:30
Direktsänd hyllningskonsert från Uppsala Internationella Gitarrfestival för två av Sveriges mest kända och älskade artister - Monica Zetterlund och Jan Johansson. Medverkar gör bland annat: Svante Thuresson, Georg Riedel, Merit Hemmingson, Stephen Simmonds, Isabella Lundgren, Anders Widmark, Sofia Jannok, Maria Möller, Jonas Kullhammar, Max Schultz och Erik Söderlind.

Basisten och kompositören Georg Riedel är en av artisterna som uppträder på konserten. Han är bokstavligen en musikalisk länk till Jan Johanssons och Monica Zetterlunds musik. Det är bland annat hans basgång som öppnar Jan Johanssons klassiska tolkning av Visa från Utanmyra, från skivan Jazz på svenska.

Det blir dock inte bara tillbakablickar under kvällen. Några av artisterna, som till exempel, Anders Widmark kommer att framföra musik som är specialarrangerad för konserten som är en storslagen manifestation för svensk musik och för Uppsala Internationella Gitarrfestival.

När Swedish Music Hall of Fame invigdes (2014) var Monica Zetterlund och Jan Johansson bland de första artisterna som valdes in. Båda representerar en musikskatt som de flesta har en relation till.

Livesändningen sker i ett unikt samarbete mellan Uppsala Internationella Gitarrfestival, Swedish Music Hall of Fame och Folkets Hus och Parker.

Artister:
Svante Thuresson, Maria Möller, Isabella Lundgren, Sofia Jannok, Stephen Simmonds, Merit Hemmingson, Anders Widmark, Georg Riedel

Musiker/Band:
Susanna Risberg, Max Schultz, Erik Söderlind, Carl Bagge, Marin Jonsson, Mattias Torell, Max Zchultz, Uffe Engström, Jonas KullhammarPAN
 
PANVisas:
Onsdag28/10 19:30   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:-, 3D Ungd tom 15 år 100:- Vuxna 120:-
Längd: 1:51
Åldersgräns: 11 År
2015 års stora äventyrsfilm för hela familjen, PAN, är en nytolkning av den klassiska och älskade berättelsen om Peter Pan. Vi får följa en föräldralös pojke som blir borttrollad till magiska Neverland där han får möta både roligheter och faror. Allt leder slutligen fram till hans öde, att för evigt vara känd som hjälten Peter Pan


SPECTRE
 
SPECTREVisas:
Fredag30/10 19:30     Boka biljetter
Söndag1/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag4/11 19:30     Boka biljetter
Fredag6/11 19:30     Boka biljetter
Söndag8/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag11/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Ett kryptiskt meddelande från Bonds förflutna skickar iväg honom på ett uppdrag för att avslöja en olycksbådande organisation. Medan M bekämpar politiska krafter för att hålla underrättelsetjänsten vid liv skalar Bond bort lagren av svek för att avslöja den fruktansvärda sanningen bakom SPECTRE. Daniel Craig återvänder för fjärde gången som Ian Flemings James Bond 007 i SPECTRE, den 24:e BOND-filmen i ordningen


MET: TANNHÄUSER
 
MET: TANNHÄUSERVisas:
Lördag31/10 17:00     Boka biljetter

Pris: 250:- (200:- vid förköp av 5 eller fler biljetter)
Längd: 4:30 (2 Pauser)

James Levine dirigerar den första Met-uppsättningen av Wagners Tannhäuser sedan 2004, en bearbetning av Otto Schenks version från 1977. John Botha gör den krävande titelrollen för första gången på Met.

Svenske Peter Mattei står på scen som Wolfram, i sin andra Wagner-roll på Met. Günther Groissböck spelar Landgraf Hermann. Eva-Maria Westbroek är Elisabeth och Michelle DeYoung är Venus, de mänskliga och gudomliga rivalerna om Tannhäusers kärlek.

I rollerna: Johan Botha (Tannhäuser), Eva-Maria Westbroek (Elisabeth), Michelle DeYoung (Venus), Peter Mattei (Wolfram), Günther Groissböck (Landgraf Hermann)

Dirigent: James Levine
Regi: Otto Schenk
Scenografi: Günther Schneider-Siemssen
Kostym: Patricia Zipprodt
Ljusdesign: Gil Wechsler
Koreografi: Norbert Vesak


HOTEL TRANSYLVANIA 2
 
HOTEL TRANSYLVANIA 2Visas:
Söndag1/11 17:00     Boka biljetter
Söndag8/11 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: :
Åldersgräns:
I HOTELL TRANSYLVANIEN 2 får vi än en gång ge oss ut på äventyr med Dracula och hans blodsugande gäng. Förändringens tid har kommit till hotellet. Draculas "enbart monster"-policy har lättats, och nu är även människor välkomna. Men bakom stängda kistor oroar sig Dracula över att hans barnbarn Dennis, till hälften människa och till hälften vampyr, inte visar upp några vampyrdrag alls. Då Mavis och Johnny reser iväg för att besöka den mänskliga delen av släkten, en kulturkrock utan dess like, sätter därför Dracula sitt barnbarn i monster-bootcamp. Och som saker och ting inte vore illa nog, bestämmer sig Draculas vresige och väldigt, väldigt gammalmodiga pappa Vlad för att plötsligt besöka hotellet.


EN UNDERBAR JÄVLA JUL
 
EN UNDERBAR JÄVLA JUL Visas:
Fredag13/11 19:30     Boka biljetter
Söndag15/11 19:30     Boka biljetter
Fredag27/11 19:30     Boka biljetter
Söndag29/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i fem år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett "karaktärsfullt" hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon? Tillsammans ska trion bilda familj. Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton - toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!


THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 2
 
THE HUNGER GAMES - MOCKINGJAY PART 2Visas:
Onsdag18/11 19:30     Boka biljetter
Fredag20/11 19:30     Boka biljetter
Söndag22/11 19:30     Boka biljetter
Onsdag25/11 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Medan nationen Panem är i fullskaligt krig, konfronterar Katniss President Snow (Donald Sutherland) i en slutgiltig uppgörelse. Tillsammans med hennes närmaste vänner - Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) och Peeta (Josh Hutcherson) ger de sig ut på ett uppdrag där de måste riskera allt för att rädda Panems invånare samt arrangera ett lönnmordsförsök på President Snow som har blivit mer och mer besatt av att förgöra henne. De dödliga fällorna, fienderna samt moraliska valen som väntar kommer utmana Katniss mer än vad någon arena i Hungerspelen någonsin gjort.


MET: LULU
 
MET: LULUVisas:
Lördag21/11 18:30     Boka biljetter

Pris: 250:- (200:- vid förköp av 5 eller fler biljetter)
Längd: 4:30 (2 Pauser)

William Kentridge återvänder till Met efter succén med Näsan, som skapade sensation när den hade premiär 2010. Den innovative scenkonstnären sätter upp Bergs chockerande mästerverk om en sexuellt oemotståndlig ung kvinna, vars hänsynslösa beteende leder till älskarnas undergång.

James Levine dirigerar en av de operor som han är tätt förknippad med. Han har dirigerat 30 Met-föreställningar av operan, inklusive dess premiär 1977. Marlis Petersen upprepar sin hyllade tolkning av titelrollen, med Susan Graham som grevinnan Geschwitz, en av Lulus mest hängivna beundrare, och Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter och Franz Grundheber bland männen som faller offer för hennes fatala charm.

I rollerna: Marlis Petersen (Lulu), Susan Graham (Grevinnan Geschwitz), Daniel Brenna (Alwa), Paul Groves (Painter/Negro), Johan Reuter (Dr. Schön/Jack the Ripper), Franz Grundheber (Schigolch)

Dirigent: James Levine
Regi: William Kentridge
Medregissör: Luc De Wit
Projektionsdesign: Catherine Meyburgh
Scenografi: Sabine Theunissen
Kostym: Greta Goiris
Ljusdesign: Urs Schönebaum


KUNGLIGA OPERAN: LA BOHÈME
 
KUNGLIGA OPERAN: LA BOHÈMEVisas:
Lördag28/11 15:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 2:20 (1 Paus)
Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis La Bohème från Kungliga Operan i Stockholm, till biografer i hela landet, den 28 november 15.00.

En ung kvinna knackar på dörren till en vindsvåning i Paris och en ung författare öppnar. Mötet blir början på en av tidernas största kärlekshistorier. Med inspiration från sin egen tid som fattig student skildrar Giacomo Puccini med värme och passion några unga drömmares liv, bohemerna i 1800-talets Paris. Men den tidlösa historien skulle kunna utspela sig var som helst.
Inspirerad av Edvard Munchs färgstarka målningar, Hans Jægers skildring av Kristianiabohemerna och August Strindbergs roman Röda rummet låter den berömde tenoren, regissören och dirigenten José Cura ett nordiskt ljus lysa över Puccinis mästerverk och förflyttar La Bohème från Paris till ett fiktivt Stockholm. Författaren Rodolfo blir August Strindberg, målaren Marcello blir Edvard Munch, filosofen Colline blir Søren Kierkegaard, tonsättaren Schaunard blir Edvard Grieg och kabarésångerskan Musetta blir Tulla Larsen. Väl förtrogen med musiken och med librettot i detta drabbande, tragikomiska drama skapar José Cura nu en helt egen skandinavisk Bohème för Kungliga Operan.

Musik: Giacomo Puccini
Text: G. Giacosa/L. Illica
Regi, scenografi, kostym, mask och ljus: José Cura
Dramaturg: Katarina Aronsson
I rollerna: Yana Kleyn (Mimì), Sanna Gibbs (Musetta/Tulla Larsen), Daniel Johansson (Rodolfo/August Strindberg), Linus Börjesson (Marcello/Edvard Munch), Jens Persson (Schaunard/Edvard Grieg), John Erik Eleby (Coline/Sören Kierkegaard), Niklas Björling Rygert (Benoit)
Kungliga Operans kör
Barnkör från Adolf Fredriks Musikklasser
Kungliga Hovkapellet

Text: Framförs på italienska med svensk text
STILLA NATT
 
STILLA NATTVisas:
Fredag11/12 18:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 2:00 (1 Paus)
Folkets Hus och Parker livesänder Stilla natt från Göteborgs Konserthus med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör. Den 11 december 18.00 visas konserten på våra biografer runt om i Sverige.

En tindrande julkonsert i barockens tecken, med favoriter som Hallelujah-kören ur Händels Messias och Vintern av Vivaldi. Kvällens ciceron är författaren och programledaren Daniel Sjölin, känd från Babel i SVT, som skapar stämning och väcker tankar med dikter och betraktelser. Givetvis ingår också O helga natt, i en version för kör och orkester som kommer att få taket att lyfta i Göteborgs Konserthus.

Dirigent: Nicholas Kraemer
Konferencier: Daniel SjölinKUNGLIGA OPERAN: NÖTKNÄPPAREN
 
KUNGLIGA OPERAN: NÖTKNÄPPARENVisas:
Lördag19/12 15:00     Boka biljetter

Pris:
Längd: 2:00 (1 Paus)
Klassisk smällkaramell för hela familjen! Livesänd julbalett från Kungliga Operan till biografer i hela Sverige via Folkets Hus och Parker den 19 december 15.00.

Petter och Lotta har blivit omhändertagna av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin och ska fira jul för allra första gången i sina liv. På kvällen vill barnen inte gå och lägga sig i sina vanliga sängar, utan ber att få sova under julgranen. Julnatten visar sig vara en förtrollad natt fylld av magiska och spännande händelser.
En av de största succéerna på Kungliga Operan är balettklassikern Nötknäpparen till Pjotr Tjajkovskijs välkända musik. Denna populära version är koreograferad av Pär Isberg med handlingen förlagd till Elsa Beskows svenska sagovärld Petters och Lottas jul.

”Julbaletternas julbalett”
SvD

Koreografi: Pär Isberg
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Dirigent: Oksana Lyniv
Libretto: Pär Isberg och Erik Näslund, fritt efter Elsa Beskow och E.T.A. Hoffman
Scenografi: Bo-Ruben Hedwall
Kostym: Ann-Mari Anttila
Ljus: Torkel Blomkvist
Medverkande:
Kungliga Baletten
Elever från Kungliga Svenska Balettskolan
Kungliga Hovkapellet
Odéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2015-10-04 18:50  Temperatur ute: 11,8° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 0,7 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom