Odéonprogrammet


SUNE I FJÄLLEN
 
SUNE I FJÄLLENVisas:
Fredag19/12 19:30      Bokning stängd
Lördag20/12 19:30      Bokning stängd
Söndag28/12 17:00     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:30
Åldersgräns: Barntillåten
Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertygar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor. Sune lyckas nämligen lura pappa Rudolf att fjällresan redan är betald - av inga mindre än Sophies familj. Väl på plats delar familjerna stuga, något som visar sig vara lättare sagt än gjort, medan Sune har ett mål: att vinna tillbaka Sophie!


BOLSJOJ: NÖTKNÄPPAREN
 
BOLSJOJ: NÖTKNÄPPARENVisas:
Söndag21/12 16:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 180:- Ungdom tom 26 år 135:-
Längd: 2:20
Folkets Hus och Parker direktsänder Tjajkovskijs berömda balett Nötknäpparen. Den klassiska familjeföreställningen från Bolsjojteatern i Moskva visas på biografer runt om i landet.

Marie får en nötknäppare i julklapp av sin gudfar Drosselmayer. Nötknäpparen är gjord av trä och har formen av en soldat. Vid midnatt väcks alla Maries leksaker magiskt till liv. Nötknäpparen växer och växer och leder tennsoldaterna i kampen mot Muskungen och hans armé.

Baletten bygger på E T A Hoffmanns berömda berättelse och hade urpremiär i St. Petersburg 1892.


PINGVINERNA FRÅN MADAGASKAR
 
PINGVINERNA FRÅN MADAGASKARVisas:
Torsdag25/12 17:00   3D      Boka biljetter
Fredag26/12 17:00   3D      Boka biljetter
Måndag29/12 17:00   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 80:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: 1:31
Åldersgräns: 7 År
Världens mest älskade fåglar Pingvinerna från Madagaskar, är nu tillbaka i sin första egna storfilm på bio och de ger sig ut på ett superhemligt uppdrag för att rädda världen.MICKE OCH VERONICA
 
MICKE OCH VERONICAVisas:
Torsdag25/12 19:30     Boka biljetter
Fredag26/12 19:30     Boka biljetter
Söndag28/12 19:30     Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 1:39
Åldersgräns: Barntillåten
Veronika faller pladask för Micke, snickaren som bygger om hennes kök hemma i stora Östermalmsvåningen. Sågspånet har knappt lagt sig vid den första heta kyssen. För deras tonårsbarn Fanny och Alexander blir föreningen svårare att acceptera. Veronika tänker att en sommar för dem alla på västkusten hos hennes förmögna föräldrar säkert gör susen. Men Micke känner sig inte bekväm i den "fina" världen och när hans egen dysfunktionella familj och en sexuellt frigjord granne också blandar sig i leken sätts deras relation på spel. I den fagra bohuslänska skärgården möts tre generationer för att reda ut sina trassliga förhållanden i en stjärnspäckad relationskomedi.


HOBBIT DEL 3: FEMHÄRASLAGET
 
HOBBIT DEL 3: FEMHÄRASLAGETVisas:
Onsdag10/12 19:30   2D       Bokning stängd
Fredag12/12 19:30   2D       Bokning stängd
Söndag14/12 19:30   2D       Bokning stängd
Onsdag17/12 19:30   3D       Bokning stängd
Måndag29/12 19:30   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 80:- / 3D Vuxna 120:- Under 15 år 100:-
Längd: 2:22
Åldersgräns: 11 År
HOBBIT: FEMHÄRASLAGET avslutar Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de 13 dvärgarna. Efter att ha återkrävt dvärgarnas rike från draken Smaug har gruppen oavsiktligt släppt lös Smaug, som rasande låter sin eld drabba de försvarslösa männen, kvinnorna och barnen i Sjöstaden. Thorin är besatt av den återfunna skatten och offrar såväl vänskap som ära för att inte förlora den trots att Bilbo desperat kämpar för att få honom att ta reson. Slutligen tvingas Bilbo fatta ett riskfyllt beslut - men ännu större faror väntar. Den mäktige fienden Sauron har skickat en armé av orcher för att anfalla Ensliga berget, något som undgått alla förutom Gandalf. Medan mörkret tätnar trappas konflikten upp, samtidigt som dvärgarna, alverna och människorna måste besluta sig - ska de bilda enad front eller låta sig förintas? Plötsligt befinner sig Bilbo mitt i stridens hetta där han kämpar för sitt och sina vänners liv i Femhäraslaget, där även Midgårds framtid står på spel


EXODUS: GODS AND KINGS
 
EXODUS: GODS AND KINGSVisas:
Fredag2/1 19:30   3D      Boka biljetter
Söndag4/1 19:30   3D      Boka biljetter
Onsdag7/1 19:30   2D      Boka biljetter

Pris: 80:-
Längd: 2:30
Åldersgräns: 15 År
Från hyllade regissören Ridley Scott (Gladiator) kommer nu EXODUS: GODS AND KINGS, ett storslaget epos om en man som ensam vågade stå upp mot ett helt imperium. Vi får följa Moses när han tillsammans med 600 000 slavar ger sig ut på den stora vandringen ut ur Egypten. Oscarbelönade Christian Bale är Moses och i övriga roller ser vi bl.a. Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Aaron Paul och Indira Varma.


TINGELING: LEGENDEN OM ÖNSKEDJURET
 
TINGELING: LEGENDEN OM ÖNSKEDJURETVisas:
Lördag3/1 17:00   2D      Boka biljetter
Söndag4/1 17:00   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 80:-
Längd: :
Åldersgräns:Den roliga och talangfulla djurälvan Fawn blir vän med en enorm och mystiskt varelse som kallas för Önskedjuret. Tingeling och hennes vänner är dock inte lika säkra på detta läskiga tillskott till Älvdalen...


TAKEN 3
 
TAKEN 3Visas:
Fredag9/1 19:30     Boka biljetter
Söndag11/1 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:48
Åldersgräns: 15 År
Bryan Mills liv slås i spillror när hans exhustru Lenore mördas i hans egen lägenhet och allt pekar på honom som förövaren. Situationen blir inte bättre av att han lyckas fly från brottsplatsen och får polisen, FBI och CIA efter sig. Men Bryan tänker inte vara passiv och se mördarna gå fria eller riskera att de ger sig på hans dotter Kim. Han kommer använda de kunskaper han samlat på sig under ett helt liv av rökridåer och dubbelspel. Den jagade blir jägaren.


JÖNSSONLIGAN - DEN PERFEKTA STÖTEN
 
JÖNSSONLIGAN - DEN PERFEKTA STÖTENVisas:
Fredag16/1 19:30     Boka biljetter
Söndag18/1 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:32
Åldersgräns: 11 År
Charles är tillsammans med sin styvfar Ralf, Stockholms skickligaste biltjuvar. Men i en stöt som går fel, mördas Ralf och Charles sätts dit för mordet. För att hämnas sin styvfars mördare - den korrupta affärskvinnan Wallentin, gör Charles en plan för att genomföra den mest komplicerade stöten i Sveriges historia. Till sin hjälp samlar han bedragaren Ragnar, sprängexperten Harry och låsspecialisten Rocky.


METROPOLITAN: GLADA ÄNKAN
 
METROPOLITAN: GLADA ÄNKANVisas:
Lördag17/1 19:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:00
Lördagen den 17 januari 19.00 intar Sopranen Renée Flemming Metropolitans scen i Lehárs Glada änkan. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningen till biografer över hela Sverige.

Broadway-regissören och koreografen Susan Stroman är känd för bland annat Tony Award-vinnande musikaler som Crazy for You, Contact och The Producers. Hon gör sin Met-debut som regissör av den påkostade nya iscensättningen av Lehárs sprudlande operett Glada änkan, framförd på engelska i en ny översättning av Jeremy Sams.
Frans Lehárs mest berömda verk har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som Viljasången, Då går jag till Maxim och Änkevalsen. Renée Fleming lägger här ännu en rollfigur till sin breda repertoar med 22 roller, som Hanna, Parismiljonärskan som blivit änka.

Andrew Davis dirigerar en rollista som även består av Nathan Gunn som Hannas älskare Danilo; Alek Shrader som den unge ädlingen Camille de Rosillon; Thomas Allen som den ränksmidande baron Zeta; och Broadwaysopranen Kelli O’Hara som gör sin Met-debut som baronens koketta fru Valencienne.


UNBROKEN
 
UNBROKENVisas:
Onsdag21/1 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:18
Åldersgräns: 15 År
Angelina Jolie regisserar och producerar UNBROKEN - ett drama som berättar om den fantastiske olympiern och krigshjälten Louis "Louie" Zamperini (Jack O'Connell) som, tillsammans med två besättningsmän, överlevde 47 dagar i en flotte efter att deras plan blivit nedskjutet under andra världskriget - bara för att därefter bli tillfångatagna av den japanska flottan och skickade till ett interneringsläger. Filmen är baserad på Laura Hillenbrands bok, och levandegör Zamperinis inspirerande, sanna berättelse om människans fantastiska motståndskraft.


THE IMITATION GAME
 
THE IMITATION GAMEVisas:
Fredag23/1 19:30     Boka biljetter
Söndag25/1 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 1:53
Åldersgräns: 11 År
Strax före utbrottet av Andra världskriget anmäler sig Alan Turing, en briljant ung matematiker, som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten. Snart ingår Turing i ett MI6-team som har till uppgift att finna koden till det enormt komplicerade chiffer som nazisterna använder. Med miljoner människoliv på spel blir uppgiften en kamp mot klockan där Turings begåvning ställs mot en av världens mest intrikata gåtor.


PADDINGTON
 
PADDINGTONVisas:
Söndag25/1 17:00     Boka biljetter

Pris: 70:-
Längd: :
Åldersgräns:Paddington har vuxit upp djupt i den peruanska djungeln med sin moster Lucy som, inspirerad av ett möte med en engelsk upptäcktsresande, har fått sin brorson att drömma om ett spännande liv i London. När en jordbävning förstör deras hem bestämmer sig Lucy för att smuggla sin unge brorson ombord på en båt på väg till England, på jakt efter ett bättre liv. När Paddington anländer ensam på Paddington Station upptäcker han snart att stadslivet inte alls var som han hade tänkt sig, tills den vänliga familjen Brown hittar honom med en etikett knuten runt halsen där det står "Ta hand om den här björnen. Tack." De erbjuder honom ett tillfälligt hem medan han börjar söka efter den upptäcktsresande som gjorde ett sådant intryck på moster Lucy många år tidigare. Men när en elak konservator får syn på Paddington, dröjer det inte länge förrän både hans hem och hela existens är hotad...


GENTLEMEN
 
GENTLEMENVisas:
Onsdag28/1 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: 2:22
Åldersgräns: 11 År
Blåslagen barrikaderar sig författaren Klas Östergren i den excentriske Henry Morgans paradvåning på Hornsgatan i Stockholm där han hyr ett rum. Allt började ett år tidigare när Klas möter Henry på boxningsklubben Europa och dras in i hans osannolika värld. Henry, som med dödsförakt delar älskarinna med den ljusskygge affärsmannen Wilhelm Sterner, är nu spårlöst försvunnen och Klas fruktar för sitt liv. Desperat nedtecknar han krönikan om Henry Morgans fascinerande liv och äventyr.


BIG HERO
 
BIG HEROVisas:
Fredag30/1 17:00   2D      Boka biljetter
Söndag1/2 17:00   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: :
Åldersgräns:
Från Walt Disney Animation Studios, teamet bakom FROST, kommer nu denna äventyrskomedi om det tekniska geniet Hiro Hamada och hans vänskap med den uppblåsbara roboten Baymax. När en tragisk olycka drabbar staden San Fransokyo befinner sig Hiro i fara och vänder sig till Baymax och vännerna som består av adrenalinjunkien Go Go Tomago, kontrollfreaket Wasabi, kemifantasten Honey Lemon och den lata killen Fred. Fast besluten att avslöja mysteriet förvandlar Hiro sina vänner till ett gäng högteknologiska superhjältar som kallas Big Hero 6. De svenska rösterna görs av Benjamin Wahlgren, Morgan Alling, David Lindgren, Nour El-Refai, Ayla Kabaca, Ison Glasgow, Felipe Leiva Wenger mfl.


KINGSMAN: THE SECRET SERVICE
 
KINGSMAN: THE SECRET SERVICEVisas:
Fredag30/1 19:30     Boka biljetter
Söndag1/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag4/2 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
KINGSMAN: THE SECRET SERVICE handlar om en superhemlig underrättelsetjänst som rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Samtidigt dyker det upp ett hot mot världen som skapats av ett galet teknikgeni...


METROPOLITAN: HOFFMANNS ÄVENTYR
 
METROPOLITAN: HOFFMANNS ÄVENTYRVisas:
Lördag31/1 19:00     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:45
Folkets Hus och Parker livesänder Jacques Offenbachs Hoffmanns äventyr från Metropolitan Opera i New York, till biografer i Sverige.

Allt börjar på en tysk taverna under 1800-talet. Hoffmann är kär i sångerskan Stella, men inser att det finns konkurenter som också vill vinna den sköna Stellas gunst.

Sopranen Hibla Gerzmava gestaltar operans alla fyra hjältinnor — den mekaniska dockan Olympia, den lungsjuka sångerskan Antonia, kurtisanen Giulietta, och den självupptagna skådespelerskan Stella. Den unge italienske tenoren Vittorio Grigolo bär titelrollen, Kate Lindsey upprepar sin roll som Nicklausse och Thomas Hampson lägger rollen som “The Four Villains” till sin redan digra repertoar. Yves Abel dirigerar.

I rollerna:
Hibla Gerzmava - Olympia, Antonia, Giulietta, Stella
Kate Lindsey - Nicklausse/Musan
Vittorio Grigolo - Hoffmann
Thomas Hampson - Four Villains


JUPITER ASCENDING
 
JUPITER ASCENDINGVisas:
Fredag6/2 19:30   3D      Boka biljetter
Söndag8/2 19:30   3D      Boka biljetter
Onsdag11/2 19:30   2D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: :
Åldersgräns:
Jupiter Jones (Kunis) har ända sedan hon föddes en stjärnklar natt under öppen himmel, känt att hon var menad för något större. När hon nu som vuxen lever ett hårt liv i ett kyligt Chicago kan hon bara drömma om stjärnor och ett annorlunda öde. Hennes liv tar dock en drastisk vändning när den genetiskt förbättrade soldaten Caine (Tatum) dyker upp på Jorden för att hitta Jupiter vars genetiska signatur kan komma att förändra balansen i hela universum...


NATT PÅ MUSEET 3: GRAVKAMMARENS HEMLIGHET
 
NATT PÅ MUSEET 3: GRAVKAMMARENS HEMLIGHETVisas:
Lördag7/2 17:00     Boka biljetter
Söndag8/2 17:00     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Förbered dig på den galnaste natten hittills när allas vår favoritnattvakt Larry beger sig ut i världen med sina udda vänner från New York. Den här gången träffar de en massa historiska personer från The British Museum i London och tillsammans ger de sig ut på en äventyrlig jakt för att rädda magin som ger dem liv på natten?


FIFTY SHADES OF GREY
 
FIFTY SHADES OF GREYVisas:
Fredag13/2 19:30     Boka biljetter
Lördag14/2 16:00     Boka biljetter
Söndag15/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag4/3 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:
Nu kommer filmen baserad på den första boken i den bästsäljande romanserien som blivit ett globalt fenomen: FIFTY SHADES OF GREY. Sedan den släpptes har boktrilogin översatts till 51 språk och sålts i över 100 miljoner exemplar – något som gör den till en av de största och snabbast säljande bokserierna någonsin.

I rollerna som Christian Grey och Anastasia Steele, ikoner för flera miljoner läsare, ser vi Jamie Dornan och Dakota Johnson.

FIFTY SHADES OF GREY är regisserad av Sam Taylor-Johson och producerad av Michael De Luca och Dana Brunetti tillsammans med E L James, böckernas författare.


METROPOLITAN: IOLANTA / RIDDAR BLÅSKÄGGS BORG
 
METROPOLITAN: IOLANTA / RIDDAR BLÅSKÄGGS BORGVisas:
Lördag14/2 18:30     Boka biljetter

Pris: Vuxna 225:- Ungdom tom 26 år 175:-
Längd: 3:40
Iolanta och Riddar Blåskäggs borg, två sällan spelade enaktare, livesänds från Metropolitan till Folkets Hus och Parkers biografer. De båda operorna sänds ihop, lördagen den 14 februari 18.30.

Mariusz Treliński, konstnärlig ledare vid Polens Nationalopera, gör sin Met-debut med två enaktade operor samma kväll. Kvällen inleds med Tjajkovskijs romantiska saga Iolanta, historien om en blind prinsessas psykologiska uppvaknande, och fortsätter med Bartóks skräckinjagande Riddar Blåskäggs borg, där den nygifta Judith måste öppna sju låsta dörrar för att verkligen gå på djupet med sin makes mörka hemligheter.

Valerij Gergiev dirigerar denna dubbla opera-kväll, en samproduktion med Teatr Wielki-Polish National Opera. Anna Netrebko gör titelrollen i Iolanta, med Piotr Beczala och Alexej Markov som Vaudémont och Robert, som rivaliserar om hennes kärlek. Nadja Michael gör den stora rollen Judith i Riddar Blåskäggs borg, med Mikhail Petrenko som hennes mystiske och hotfulle nye make.


CIRKELN
 
CIRKELNVisas:
Fredag20/2 19:30     Boka biljetter
Söndag22/2 19:30     Boka biljetter
Onsdag25/2 19:30     Boka biljetter

Pris: 85:-
Längd: :
Åldersgräns:En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är "De utvalda", en grupp häxor - utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi. Filmen baseras på den bästsäljande boken med samma namn.


SVAMPBOB FYRKANT: ÄVENTYR PÅ TORRA LAND
 
SVAMPBOB FYRKANT: ÄVENTYR PÅ TORRA LANDVisas:
Lördag21/2 17:00   2D      Boka biljetter
Söndag22/2 17:00   3D      Boka biljetter

Pris: 2D 85:- / 3D Vuxna 120:- Ungdom tom 15 år100:-
Längd: :
Åldersgräns:Svampbob Fyrkant, världens mest älskade ryggradslösa havsvarelse, vadar i land för att uppleva sitt mest superheroiska äventyr hittillsOdéon Bio & Teater drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO.
Telefon: 0531-10400, info@odeon.nu

Mätningar på Odéon 2014-12-20 21:00  Temperatur ute: 1,0° Regn idag: 0,0 mm Vindhastighet: 2,7 m/s.

En webbsite av Peter Magnusson & Mikael Blom