Carmen - Kungliga Operan

Carmen - Kungliga OperanVisas:

Pris: 220 kr
Längd: 2.45
Åldersgräns: Barntillåten  
Språk:  
Textning: Ingen text  
Genre:  

Handling:
Tillsammans med Kungliga Operan firar vi 10 år av livesändningar och 20 föreställningar med ett unikt erbjudande gå 2 för priset av 1.

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen. I en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren.

Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José.

Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan.

En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

Skådespelare:

Distrubutör:
Okänd skapad: 2013-06-27