Tillgänglighet

Entré

Det finns inga trappor eller trösklar in till Odéon. Entrén till Odéon är anpassad för rullstol och kan öppnas med en sidodörr som så önskas. Alla innerdörrar är breda.

Toaletter

I foajén finns handikappanpassad toalett som överensstämmer med Boverkets aktuella krav. Taktila skyltar finns vid alla toaletter

Salong

Salongen har sluttande golv utan trappor. Längst upp till höger finns tre platser för rullstol. (Rad 12 Plats 270, 271 och 280) För personer som behöver ha rullator nära finns anpassade platser för detta längst upp till vänster samt en på höger sida. (Rad 6 Plats 99 samt Rad 12 Plats 245)

Teknik

Salongen är utrustad med Teleslinga för både biograf och teater. Vi kan dock inte garantera att T-slinga kan användas på alla musikevenemang då T-slingor kan ge rundgång i vissa instrument.

Parkering

Det är tillåtet att stanna bilen för på och avstigning framför vår entre. Parkering finns på fastighetens baksida. På kvällstid kan även intilliggande parkeringar användas. Vi har en parkeringsplats till fastighetens lägenhet i direkt anslutning till entrén. Om ni önskar att använda denna måste ni meddela det i god tid innan ert besök.

Publikvärdar

Vid alla filmföreställningar och evenemang som vi arrangerar finns minst en publikvärd vid ingången till salongen. Publikvärden kan hjälpa er till rätt plats och berätta mer om vilka hjälpmedel som finns.

Allergi

Inga pälsdjur är tillåtna i våra lokaler förutom ledarhund. Vi kan inte garantera en lokal fri från allergener som nötter, parfym mm.

Paletten

Trapphiss finns mellan våningsplanen i byggnaden. Kontakta någon av våra publikvärdar om du vill använda den.

Tillgänglig bio

I vår biosaling finns T-slinga installerad. Vissa Svenska filmer textas på Svenska för ökad tillgänglighet. För talad text samt syntolkning finns Svenska Filminsitutets app VoiceVision samt appen BioPlay som kan laddas ner från Appstore och Google Play. Användare av tjänsten tar del av innehållet i sina hörlurar/headset och övrig publik påverkas inte. Användare av syntolkning ombeds att sitta så långt bak som möjligt.
Odéon Bio i Bengtsfors är ett Kulturhus som fylls med Film, Teater, Musik, Dans och föreningsverksamhet. Huset ägs och drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO
© Copyright 2016 - Odéon Bio & Teater - All Rights Reserved
En website av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram