Filminformation

Föreläsning med Robert Danielsson

Kommande föreställningar:
Biljettpris:
Åldersgräns:
Längd:

Ej fastställt
Barntillåten
Ej angivet
Språk:
Textning:
Filmbolag:
Ej angivet
Ej angivet
Tillfälliga distributörer

Att rädda ett ödehus

Mellan fem till tio år – så lång tid kan det ta att få ett ödehus beboeligt. Det gäller att ha gott om fritid att lägga på sitt drömprojekt, råder byggnadsvårdare Robert Danielsson, som även titulerar sig ödehusdetektiv.

Han har sett många ödehusprojekt genomföras – inte minst via *Landsbygdsdröm*, ett projekt som han och några andra driver med målet *hitta, rädda och förmedla tomma hus.* Danielsson står även bakom gruppen *Jag räddade ett ödehus* på Facebook som samlar 26 000 medlemmar.

Robert Danielsson
Byggprojekt innebär ofta en hård prövning för många då man ska balansera sitt vanliga liv med ett byggprojekt som kräver massor av energi, beslutsfattande och kompromisser, inte sällan under tids- och penganöd.

Kom på föredrag av Robert Danielsson, initiativtagare till ödehusrörelsen som har kommit att bli en folkrörelse där människor flyttar till landsbygden
för att restaurera obebodda hus. Hör hans historia och hur de tomma husen kan bli en tillgång i en framtida samhällsomställning.

Det handlar lika mycket om att förbereda sig på byggprocessen, lagstiftning, hur byggbranschen fungerar, juridik, ekonomi men också att skapa ett mindset och att vara beredd när prövningarna kommer.

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan

Tillbaka till filmlistan
Odéon Bio i Bengtsfors är ett Kulturhus som fylls med Film, Teater, Musik, Dans och föreningsverksamhet. Huset ägs och drivs av Lokalföreningen 2176 Klipprosen av IOGT-NTO
© Copyright 2016 - Odéon Bio & Teater - All Rights Reserved
En website av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram